Havkajakkpadlere kom seilere til unnsetning

Seilbåten kom ikke av flekken den vindstille onsdagskvelden i september, men havpadlerne visste råd. Med taueliner og ren armstyrke dro de båten og seilerne inn mot Bestumkilen.


Det ble en annerledes kameratredning for havpadlerne på tur hjem onsdag 14. september.

Langs Bygdøy oppdaget gruppen en stillestående seilbåt med tre menn, som forsøkte å padle båten fremover med en enkel åre. Ingen motorbåter stanset for å hjelpe.

Da trådte turleder Birte og flere i gruppen til med taueliner og trakk båten; en fin gammel «dame» av typen B-drake fra 1933, ved navn S/Y Driva.

Eieren av båten, Carl Groven, var takknemlig og imponert over den uvanlige redningsaksjonen fra padlerne.

 

Eier Carl Groven styrte seilbåten takknemlig bak padlerne som tauet.

– Det er jo veldig hyggelig at vi kan hjelpe hverandre på vannet, istedetfor å bare kjefte på hverandre.

Groven fortalte at han hadde siste frist på seg den dagen til å levere seilbåten til vinteropplag i Bestumkilen. På tross av null vind, var han og kameratene bare nødt til å få den motorløse båten over fra Frognerkilen denne septemberkvelden.

– Vanligvis pleier vi å finne noen små vindpust selv på stille dager, men i dag er det ingenting å hente. Jeg er imponert over at dere tør å padle her ute med all denne båttrafikken, sa Groven.

Turleder denne onsdagen, Birte Abild, var blant padlerne som sørget for at de tre seilerne fikk en langt kortere seilkveld enn de fryktet underveis.

– Det var ikke akkurat snakk om havsnød, men vi så at seilbåten ikke kom av flekken og tenkte det var like greit å trå til med tauing. Det er jo noe vi øver på ofte, i langt mer krevende forhold enn i dag.

Seilerne hadde mye moro av den lille redningsaksjonen fra havpadlerne fra Oslo Kajakklubb, og benyttet anledningen til å bli kjent med klubbens padlerutiner og miljø under tauingen.

PS! Dagen etter sendte matrosen en takkemelding til padlerne. Bilde og hilsenen er formidlet på Facebooksiden til Havpadlerne Oslo Kajakklubb.

Tekst og foto: Linda Sannum

Opptil fire padlere tauet, men det holdt etterhvert med tre.
tauing5
Matrosen i front padlet iherdig, før kajakkene ilet til.
tauing6
Den flotte septemberkvelden gjorde innsatsen ekstra stemningsfull.

Publisert

i

,

av

Stikkord: