OKKs Lavterskeltur til Borøya

bilde-10Lørdag 3. september i år møtte 12 glade padlere opp på brygga til OKK.

 

Aktivitetslederne, Inge og Einar, tok oss vel i mot, først med en liten «bli-kjent»-seremoni og så med gode pakke- og padletips. Vi var en godt blandet gjeng med varierende padleerfaring, men alle med humøret på topp!

Sola skinte fra blå himmel og det var nesten ikke vind, men YR meldte at rundt kl. 18 skulle det plutselig bli 12 m/s, så gjengen var litt spent… Etter litt fram og tilbake med tilpassing og pakking av kajakkene kom vi oss endelig av gårde retning Borøya, med Inge i front og Einar som baktropp.

Første pause var Rolfstangen, hvor vi skulle ha et liten teknisk stopp. De fleste benyttet anledningen til en liten matbit, mens Inge og Einar ga oss en innføring av bruk av skegg.

Etter noen timers padling kom vi frem til Borøya. Da hadde vi padlet ca. 10 km og det uten at vi så noe til de 12 m/s.

Det var en usedvanlig varm septemberhelg, så flere tok seg en dukkert før vi etablerte teltplassen. Vi fant en fin plass på tuppen av sørenden av øya og teltplassen besto av én felleslavvo, mange småtelt og sågar en hengekøye.
bilde-7

 

 

 

 

 

 

 

 

Så dukket all gourmetmaten opp! Det er utrolig hvor mye god mat som kan lages i sjøkanten med enkelt utstyr på tur…

bide-8

 

 

 

 

 

 

Mørket kom etter hvert snikende og vi fant en fin bålplass å varme oss på. Magnus tryllet plutselig frem en ukulele og vips så hadde vi vår egne trubadur som laget god stemning rundt bålet.

bal1

«Det var solnedgang
det var latter det var sang
det var sommerfri
det var sjø og magi»

Søndag morgen startet med morgenbad og en lang frokost. Noen fikk også trent litt på eskimorulle.
Kl. 12 satte vi oss i kajakkene.

Vi padlet vestover mellom Brønnøya og Nesøya, videre østover mellom Brønnøya og Langåra til Kongshamn hvor vi spiste lunch. Så var det siste etappe tilbake til klubben. Totalt padlet vi ca. 25 km lørdag og søndag.

Tilbake ved brygga ble vi utfordret av Inge og Einar om å ta gruppebilde hvor alle måtte opp og stå i kajakkene. Det gikk greit å stå for å få tatt bildet, men i det vi «løste oss opp» ble det mannefall i vannet.

Inge og Einar – Tusen takk for en strålende tur!

 

Tekst og bilder: Hanne Clarke


Publisert

i

av

Stikkord: