Vinterpadling

Vinterhalvåret er preget av mindre dagslys og kaldere vær. Mange har da kajakken sin parkert fram til sol og sommer igjen kommer fram. Slik trenger det ikke å være, hvis du tar tilstrekkelig hensyn til årstiden. Her vil vi gi deg noen tips slik at du på en tryggere måte kan ha glede av vinterpadling.

Høst, vinter og vår kan gi mange flotte padleopplevelser. Lyset er ofte magisk, roen er stor og du har fjorden nesten for deg selv. Det er få båter på vannet, og enda færre ukyndige båtførere. Dette er ikke en komplett guide for padling i Arktis, men noen enkle tips til de av våre venner som ønsker å utvide padlesesongen til også å omfatte den “kalde” årstid, i kystnære områder. Eksepedisjonspadlerne har andre fora når de ønsker å padle Norge på langs.

Stein Fr Kynø har delt 2 dokumenter med OKK`s medlemmer. Klikk på linkene nedenfor og få tips om padling på vinterstid og illustrasjoner på redningsteknikker når uhellet er ute:

Artikkelen er et sammendrag av tekstbidrag som er publisert på “Milslukern Blogg” (http://www.milslukernblogg.no/). Tekst og bildemateriale er gjengitt med tillatelse fra “Milslukern” og forfatteren Stein Fr. Kynø.

 


Publisert

i

av

Stikkord: