Fyrtur på Sørlandet i mai

Velkommen til Oslo Kajakktur sin fyrtur for erfarne padlere i himmelfartshelgen 2017.  Årets rute strekker seg fra Saltholmen til Ryvingen (fra Lillesand til Mandal). Vi reiser onsdag 24. mai og er tilbake søndag 28. mai. 

 

Ryvningen fyr

«En tur for dæ som vil komme i vadder!»

I år starter fyrturen i Lillesand onsdag kveld. Vi padler 3-4 kilometer ut til Saltholmen fyr og overnatter.

Torsdag padler vi gjennom Blindleia, Sørlandets indrefilet, til Grønningen fyr utenfor Kristiansand (ca 30 km).

Fredag fortsetter vi til Songvår fyr utenfor Høllen (ca 22 km) og lørdag fortsetter vi videre vestover til Ryvingen fyr ved Mandal (ca 22 km).

Søndag avslutter vi med en kort tur inn til Mandal (ca 5-6 km), tar buss til Lillesand for å hente bilene og returnerer til Oslo.

Alle fyrene er spektakulære overnattingssteder som er breddfulle av sjarm.

Avstandsangivelsene er i luftlinje. Dersom vi får mye vind eller motvind og må gå innaskjærs, vil avstanden kunne bli omkring 30 km alle dager når vi padler mellom fyrene. Det er derfor viktig at alle har god padlekapasitet.

Turen er for aktivitetsledere, men vi åpner også for de som har ambisjoner om å bli aktivitetsledere eller kan dokumentere sterke padleferdigheter. Dersom været er bra kan det bli en lett tur flere av dagene. Dersom vi får motvind, kan det bli tungt. Fint blir det uansett.

Vi satser på felles middager der vi deler inn i grupper som får ansvar for en dag hver. Frokost spiser vi også sammen, – hver tar med til seg og så deler vi.

Pris: Overnatting på fyrene er 2-250 kroner pr fyr avhengig av hvor mange vi blir, altså mellom 800 og 1000 kroner for overnatting. I tillegg kommer felles middag. Maks antall deltakere: 18.
Se vedlegg for informasjon med kart over padleruten:
VELKOMMEN TIL FYRTUR mai 2017 (klikk på lenke).

Påmelding via denne linken:

http://doodle.com/poll/6fd2f4px9udzhynq

eller ved mail til harald.aas@toi.no

Hilsen turkomiteen, Malfridur, Harald

 

 

 


Publisert

i

av

Stikkord: