World Cup – Noe er på gang!

Brødrene Vold

World Cup 2 i Szeged og World Cup 3 i Beograd er over, og vi kan konstatere at noe er på gang for OKK-gutta og det norske laget.

Brødrene Vold sørget for at Norge hadde en A-finale båt på en olympisk distanse (K2 1000 m) for første gang siden 2012. Også Lars Magne Ullvang (Tysvær) sikret A-finale på K1-500 m og en 9nde plass.

De norske K4-gutta Wessel/Hjemdal (OKK)/Teland/Ivarsen (Fana) viste at Norge også kan få en K4 til å gå bra med en B-finale selv om det er et stykke opp til det tyske superlaget.

I dag ble det 6. plass på Eivind, og 9. plass på Amund på K1 5000 m

Sjekk reultatlista og sjekk alder og meritter på padlerne foran Amund: Resultater 5000m beograd

Vi fikk følgende SMS fra Eivind etter løpet: «En kræsj i første sving gjorde at jeg mistet teten. Kroppen var ikke i slag heller. Hjem å trene»

Og Amund skrev: «Fikk en veldig god start, og var i tet inn mot første sving, men det ble mye kamp om posisjonene etter svingen og da klarte jeg ikke helt å henge med«.

OKKs hovedtrener Tom Selvik uttaler følgende etter World Cup helgene:

«8 plassen i k2 i går er første norske K2 i World cup finale på olympisk distanse på 5 år, så det er god fremgang fra WC 2 og sterkt at OKK gutta lukter på verdenstoppen.
De begge kastet opp(!) før start og båten rakk såvidt startskuddet i finalen . Dette første nok til av kreftene gikk tom til slutten av løpet. 
Det avgjørende for dem videre nå er å få max ut av båten slik at kraften treffes likt «timing»gjennom hoften-magen og sparket. 
På 5000m i dag var det over 40 padlere til start. Begge kjørte godt og Eivind viste svært sterke krefter mot slutten, men det holdt til en 6. Plass. Amund debuterte på distansen, og det er godt med 9. plass for en utøver som enda ikke har fylt 20 år. Det var også lovende takter for den norske K4en med OKK-gutta Hejmdal og Wessel!»

Les NPFs oppsummering etter Beograd her: http://padling.no/nyheter-aktivitetsrettet/wc-3-i-beograd-serbia/

 


Publisert

i

av

Stikkord: