Invitasjon til NM Surfski 2017

Oslo Kajakklubb i samarbeid med Norges Padleforbund inviterer til NM i Surfski 26. alternativ dato 27. august, i farvannet mellom Hankø og Larkollen. Banen vil være ca 17 km lang og vil i hovedsak gå medvinds i åpent hav. Primær løpsdag vil være 26. august, men dersom værvarselet tyder på vesentlig bedre forhold 27. august blir dato for NM flyttet til denne dagen. Deltakere vil bli varslet om løpsdag på Facebook-siden NM Surfski 2017 senest torsdag 24. august kl 23.00. Følg med på denne siden for løpende orientering om NM-programmet.

Påmelding til NM her: http://www.okk.org/arrangement/nm-surfski-registrering/

Hele Invitasjonen som PDF her: Invitasjon NM Surfski 2017

Klasser

NM: SS1 Menn og SS1 Damer

Åpne klasser for alle inklusive utenlandske gjester: SS1 Menn og SS1 Damer

Påmelding

http://www.okk.org/arrangement/nm-surfski-registrering/

Premiering

NM: Medaljer til de tre beste dersom det blir godkjent klasse, dvs. minst 4 deltakere fra minst 3 ulike klubber i hht NPFs regelverk.

Gavepremier fra våre sponsorer vil benyttes dels til premier til de beste i åpen klasse og dels til uttrekkspremier blant alle som deltar.

Startkontingent

NOK 300 dersom påmelding og betaling skjer innen 15. august.

NOK 400 for etteranmeldinger.

Sikkerhet

Ytre Oslofjord er å regne som åpent hav, og i tillegg vil det i sydlig del av banen være refleksbølger fra land som kan bli krevende. Det er derfor viktig å være fortrolig med bølger fra flere kanter og kunne reentry i store bølger. Bruk av riktig tøy slik at du kan tåle å ligge i vannet en stund er påkrevet. Det vil bli et antall sikringsbåter som skal dekke så mye som mulig av deltakerfeltet, og alle skal ha sikkerhetsutstyr som mobiltelefon, fløyte og nødbluss i tilfelle man trenger hjelp. Du er og forpliktet til å hjelpe andre padlere som ber om hjelp. Det er derfor også viktig å øve på hvordan du kan hjelpe en som ikke kommer opp i sin surfski med kameratredning i bølger.

Følgende sikkerhetsutstyr er obligatorisk og vil bli kontrollert før sjøsetting:

  1. Flytevest i fluoriserende farge (gjerne også caps i fluoriserende farge)
  2. Fotstropp/Leach – karabinkroker låses med tape
  3. Mobiltelefon i vanntett pose – knappetelefon anbefales på det sterkeste da smarttelefoner ofte ikke virker med kalde fingre
  4. Nødbluss festet på vesten (sjekk utløpsdato)
  5. Fløyte
  6. Relevante klær (20 min i vannet)

Dersom disse kravene ikke er oppfylt ved kontrollen blir man nektet start.

Kompass på dekk anbefales for å finne raskeste rute.

Ved registrering vil deltakerne bli avkrevd å undertegne på at du har ferdighet nok til å mestre store bølger på havet, at du klarer reentry i store bølger, at du har alt obligatorisk sikkerhetsutstyr med og at du deltar på eget ansvar.

Registrering og logistikk

Fremmøte på P-plass ved mål som er Storesand på halvøya Oven (Åven) kl 1000 på løpsdagen. Opplasting av ski på henger og biler innen kl 1030. Transport til Fredrikstad Seilforening, (Slippen, Vikaneveien 359) kl 1030. Alternativt kan man kjøre direkte til start dersom man har avklart henting av bil etterpå. Skippermøte ved stranden på Fredrikstad Seilforening kl 1130. Start etter avtale på skippermøte. Det vil bli kontroll av sikkerhetsutstyr før sjøsetting. Det er deltakers ansvar å få godkjent båt før sjøsetting.

Baner

Hovedalternativet ved dominerende vindretning, SV – S, samt SØ er strekket som vist på kartet under. Start på vannet syd for Hankø. Mål med løping opp på stranden på Storsand på Oven. Distanse ca 16 km.

Ved vindstyrker opp til ca 12 m/s i snitt på Yr.no vil denne banen benyttes på sydlige vinder.

Figur 1: Hovedalternativet ved vind fra S, SV og SØ. Ikke eksakte strekk. Markeringsbøye vil bli lagt ut ved første runding.

Alternativ bane ved vind over 12 m/s og S – SV samt SØ vind: Start rett nord for Fredrikstad Seilforening, nordover i Hankøsundet, runde Nordkapp på nordspissen av Hankø. Følger leden gjennom Risholmsundet. Runde Smaustangen og padler så nordover langs hovedalternativet til samme mål på Storsand, Oven. Distanse ca 15 km.

Alternative baner ved andre vindretninger:

Vind fra N: Samme som hovedalternativet, men motsatt retning og mål rett etter runding sydspissen av Hankø.

Vind fra V: Strandstart fra Storsand eller Larkollen, ut nord for Store Sletter, deretter runde bøye vest for Store Sletter og inn syd for Store Sletter. Distanse 10 -14 km.

Vind fra Ø: Samme bane som ved vind fra V, men motsatt runde.

For ytteligere informasjon: Kristoffer Nielsen kristoffulus@hotmail.com


Publisert

i

av

Stikkord: