Sensommertur til Lyngør fyr

I år gikk høstturen for havpadlerne til et nytt kystfyr. Lyngør fyr i havgavet utenfor Tvedestrand huset 25 spente og glade kajakkpadlere fra Oslo Kajakklubb i august.

Etter seks år på rad med Strømtangen fyr i Fredrikstad, ville aktivitetslederne i OKK prøve noe annet. Den seks år lange tradisjonen ble brutt, og tro det eller ei, Lyngør fyr ga signal om riktig lei.

(Artikkelen forsetter under bildet)

Rekordstor interesse

For da påmeldingsfristen gikk ut, var antallet interesserte dobbelt som mange som antall sengeplasser ved fyret. Etter en liten utvidelse og noen frafall, fikk alle likevel plass etterhvert. Etter ankomst fredag den 18. august ble det utendørs langbord og grilling når alle var på plass, til mørket senket seg over den lille fyrøya Kjeholmen – en snau kilometers padletur fra fastlandet.

Sørlandsidyll

Padleturene lørdag og søndag gikk gjennom fine farvann. Langs øde svaberg, holmer og skjær, til hvitmalt trebebyggelse i den sjarmerende byen Lyngør – en gang kåret til Europas best bevarte tettsted. Gruppene ble delt inn i kort, lang og ekstra lang tur, slik at alle fikk turer tilpasset lyst og kompetanse.

Historien om slaget ved Lyngør og senkingen av fregatten Najaden i 1812, ble deltakerne godt kjent med gjennom helgen, siden turleder og oppmann for havpadlerne, Harald Aass, fortalte ivrig både til lands og til vanns.

Rekefest

Lørdagens vær var turbulent med sol og styrtregn om hverandre. Kveldens rekefest ble derfor dekket innendørs i en av de flotte stuene på fyret. Etter hvert kom padlesanger som perler på en snor, akkompagnert av Magnus med sin ukulele.

Søndagen pakket og ryddet vi oss av gårde i rekordfart, og padlet gruppevis i finværet, før vi returnerte til bilene og tok fatt på hjemveien.

 

Tekst og foto: Linda Sannum. 


Publisert

i

,

av

Stikkord: