Stor stemning på OKKs sommerleir

Tekst: Eivind Moer – Alle foto: Christin Aronsen.

Se flere bilder her: https://www.flickr.com/photos/14220544@N08/sets/72157685779817105/

Til tross for mye dårlig vær store deler av sommeren, var sommerleiren I uke 26 ekstremt heldig med både vær og vind. Vi hadde strålende sol og perfekte vindforhold så å si hele uken, og dette ga oss muligheter til å gjøre mange flotte utendørsaktiviteter med barna.

Det var en fin gjeng som møtte opp på mandagen, 27. juni, med mange førstegangspadlere som var ivrige etter å prøve kajakkpadling. Mandagen gikk mye ut på å bli kjent med hverandre og vant med kajakk og orientering på vannet for de som ikke var sjøvante. Denne innføringen i kajakkpadling ble organisert av Jens Christian Landmark og Kristian Haaland, som har begge vært tidligere aktive padlere. For de som ikke ble med på introkurset holdt Kristian Jørgensen polokajakk-kurs og Eivind Moer balanseutfordring innerst i Bestumkilen.

På tirsdagen ble dagen sparket i gang med ‘wake-up’ aktivitet i regi av Kristian J. Kort forklart har sommerleiren som mål å ha en litt tullete aktivitet rett etter frokost hver dag for å aktivisere barna, og for å fungere som en «icebreaker». Utover dagen organiserte vi felles kajakktur ut til Bygdøy Sjøbad, som kan være en krevende tur for de aller minste, og tilbake igjen. Deretter ble det grilling på brygga og vannski, polokajakk, balansekonkurranse og SUP-brett (Stand up Paddle) resten av dagen. (Det er verdt å merke seg at etter å hatt hovedansvaret for sommerleiren fire år på rad, begynner man å bli ganske erfaren med hva som er populært og ikke populært; mye fritid til å gjøre valgfrie aktiviteter er alltid noe som har vært et stort ønske blant barna tidligere år.)

Onsdag var dagen med desidert best vær, med strålende sol og høy badefaktor, og det ble dermed bestemt at vi skulle ta halvdagstur til Bygdøy Sjøbad med kajakkene. Her organiserte vi triatlon bestående av stafett, der barna skulle løpe 50 meter på stranda, veksle med laget, deretter padle 25 meter på SUP-brett med bare armer, for så å svømme samme distanse. Første laget som kom over målstreken samlet vant. Denne aktiviteten trigget de fleste sitt konkurranseinstinkt såpass at det ble meldt inn klager på motstanderlaget flere ganger ila. aktiviteten via høylytte heia-brøl. Jamt over en fantastisk gjeng både på tribunen og idrettsarenaen!

Det barna hadde erfart av konkurranseinstinkt på onsdagen ble fornyet ytterligere på torsdag, da første halvdel av dagen bød på innblikk i hvordan den organiserte padletreningen på kajakklubben vanligvis er. Barna fikk prøvd seg på et kortere treningsprogram i regi av Kristian H. i forholdsvis mye sidevind, og til slutt en organisert 200-meter kajakksprint. Her oppmuntret vi flest mulig til å kjøre lagbåt, og vi fikk dermed pushet ut to fulle K-4 og to K-2, men på grunn av kraftig fralandsvind og noe uerfarne padlere, ble de to K-4ene fort til U-båter, og måtte derfor plukkes opp i kilen. Heldigvis har vi mange nok aktivitetsledere til å fordele arbeidsoppgaver, samt at sommerleiren får låne klubbens følgebåt, noe som gjør båt-tømming i kraftig sidevind betydelig enklere og tryggere.

Siste dag på sommerleiren oppsummerte vi med en solid treningsøkt innendørs på formiddagen, der barna fikk oppleve teknikk-trening på padlemaskin i regi av Eivind og Kristian H. og basis styrketrening med Jens Christian og Kristian J. til dunkende treningsmusikk. Etter treningsrunden organiserte vi flere valgfrie aktiviteter ved brygga, da spesielt balansekonkurransen i racerkajakk og vannkrig på SUP-brett ble svært populære. På slutten av dagen ble det delt ut premier for ukens diverse konkurranser, blant annet triatlon på Bygdøy Sjøbad, balansekonkurransen og ikke minst premier til de som var flinkest til å rydde. Denne konkurransen har pleid å være dominert av jentene hvert eneste år, men i år viste gutta hvordan det skal gjøres, og slo til med fem av seks solide rydde-premier.

Alt i alt later det til at barna har kost seg under oppholdet deres på Oslo Kajakklubb, og det er svært trivelig å se flere kjente fjes fra tidligere år! Vi håper på minst like mange fornøyde ansikter når sommerleiren i uke 33 sparkes i gang, der vi håper å få med så mange som mulig til NC-4 på Kalvøya!


Publisert

i

av

Stikkord: