For en kamp!

Klokka 14:00 på søndag padlet Eivind og Amund Vold inn til en sterk sjetteplass på K2 løpet i maraton VM. De var sterke gjennom hele løpet, og var med i tetgruppa hele løpet. Et utrolig spennende løp. Amund og Eivind svarte på ethvert angrep, men før siste overbæring holdt det på å gå galt. De ble utfordet av vinnerne Hank McGregor og Jasper Mocke fra Sør-Afrika, og Eivind valgte å styre agressivt inn i Sør-Afrika. Det endte med kollisjon og Eivind og Amund var nær ved å velte.

Eivind og Amund (hvit båt) er nær ved å velte

Det medførte at de ikke kunne være med i gullspurten, og padlet inn til en sjetteplass. En utrolig sterk prestasjon, og det er ikke mye som skiller dem fra medalje. I maraton må alle beslutninger klaffe underveis. Det lille feilgrepet på slutten har de sikkert lært av til neste gang!

Uansett var det flott prestasjon, og OKK gratulerer!

Alt om maraton VM her: http://wmc2017.co.za/

På fredag padlet Amund Vold inn til en sterk femteplass i K1 U23 maraton VM.

Amund var plassert på den ene siden i startfeltet, og måtte gå svært hardt ut for å henge med i tet. Det gjorde han virkelig. Amund var med i tetfeltet, padlet smart og så sterk ut i 2/3 av løpet. Da det gjennstod to runder, så rykket det Sør-Afrikanske hjemmehåpet. Da hadde ikke Amund så mye sprut i kroppen, og på den siste delen av løpet var det en tetgruppe på to (Argentina og Sør-Afrika) som ble fulgt av en gruppe på tre (Amund, Spania og Ungarn). Etter siste overbæring da de skulle lege ut på den korte avslutningen var Amund sine krefter slutt.

Amund ut fra en overbæring

Femteplass i VM er likevel sterkt. Amund er i U23 verdenstoppen både på sprint og på maraton. Dette har han all grunn til å være stolt av!


Publisert

i

,

av

Stikkord: