OKK på Påskesamling

OKK-gjemgen på brygga ved Flekkefjord Kajakklubb

Skrevet av Thomas Lothe

Lørdag 24. Mars møtte 14 topp motiverte, resultatsultne unge idrettsutøvere opp på OKK. Både gutter og jenter sitret i spenning over hva den kommende uken skulle bringe, men ingen var i tvil om det skulle bli tøft. Underveis i bilturen fusjonerte lukten av nervøse prepubertale guttebasser seg sammen med duften av knippet wonderbaum hengende fra speilet. Etter 6 timer med fryktinngytende bilkjøring nådde endelig kolonnen av OKK-kjøretøy byen midt i smørøyet av sør-vest landet, Flekkefjord. Samtlige 17 utøvere steg ut av bilene med et bredt smil om munnen, ermene brettet opp, kassa frem og hodet hevet. De var fullstendig klar over at det sto en vanvittig utfordring foran dem. Knallhard padling i minusgrader flere ganger daglig er ingen spøk, men hvis noen kunne klare det var det laget til Oslo Kajakklubb.

Størst av alle utfordringene i vente var Grisen rundt. En odyssé av et turløp gjennom den fryktede grisefjorden og rundt øya med samme navn. Testløpet som fikk de mest rutinerte padlere til å rømme med halen mellom beina, men ikke OKK. Etter gjennomført løp ble det kjent at en voldsom forbedring fra fjordåret var et faktum. Årets 14 utøvere knuste totaltiden fra fjordåret med hele 15 minutter. Og dette i vann nærmere minus enn pluss. Altså for å være nøyaktig 15 min og 45 sekunder fremgang totalt for OKK på den 2600m lange Grisen.Dette må vi si oss fornøyd med selv om de yngste rekruttene spiser godteri og chips til det tyter ut øra.

Les resultatene fra Grisen her:

Men det var ikke bare fysiske utfordringer i horisonten, det var også intellektuelle fjell som skulle erobres her midt i smørøyet. Onsdag kveld ventet nemlig fest på bedehuset der hver klubb måtte stille med underholdning. Her nyttet det ikke med middelmådig stand-up eller halv kjedelig adjektivhistorie. Når de andre klubbene disket opp med sylskarp satire og bitre dueller mann mot mann var det også viktig at OKK kunne vise muskler. Etter mye diskusjon ble det derfor bestemt at Eirik Usland og Magnus Oseid skulle fremføre et ekstremt nøye innøvd nummer bestående av en akustisk versjon av Kygo’s topphit: Firestone, med tilhørende koreografi. Grunnet tekniske problemer under fremføring endte det opp med å bli et semi-improvisert fyrverkeri av et show. Publikum var i ekstase og trampeklappet et godt kvarter etter nummeret var ferdig fremført.

I skrivende stund er fortsatt den legendariske Flekkefjord-samlingen en stor suksess for kajakklubbens deltakere. Nå venter noen få økter til før alle kan vende hjem til egen seng og hvile ut etter årets mest strabasiøse samling.

 


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “OKK på Påskesamling”

  1. Helge avatar
    Helge

    Godt skrevet! Et epos på høyde med Homers Odysséen. Innlevert til norsk-eksamen vil selv en 6-er bli for lite…