Lærerik helg på Strømtangen fyr

Fredag 13. april ankom 13 aktivitetsledere Strømtangen fyr for en helg med leking og læring. De fleste padlet ut fra Hankøsundet fredag kveld, og erfarte at nattpadling krever forberedelser og planlegging!

Aktivitetsledersamlingen er fast innslag i starten av padlesesongen, og er fylt med øvelser og utveksling av erfaringer. I år var det blant annet navigasjon, tauing og redningsøvelser i området rundt øya som ligger litt sør for Fredrikstad.

– Herlig helg. Masse nyttig påfyll sammen med koselige, trivelige og kunnskapsrike padlere, skriver Hanne Eilhardt Pedersen, og legger til en ekstra takk til oppmann Harald Aas og Tore Rokkan, som ledet samlingen. De er begge i gang med veilederkurset.

Våttkortstigen

Kursstigen for havpadlere, såkalt våttkort hav, har 6 nivåer: introkurs, grunnkurs, teknikkurs, aktivitetslederkurs, videregående og til slutt veileder. Aktivitetsledere er de som har et eller flere av de 3 siste kursene, og kan lede turer og holde kurs. Les mer på våttkort.no.

For å være en trygg padler som kan takle ulike situasjoner som kan oppstå på sjøen, må man øve. Særlig når man skal ha med seg andre på turer og kurs er det viktig og være beredt og vite hva man skal gjøre dersom noe oppstår.

I tillegg til nyttige innspill var det også en utrolig hyggelig helg i godt selskap, godt vær og særdeles god meny, som ble toppet av at en lokal fisker supplerte forretten lørdag med ferske sjøkreps.

Tekst og foto: Liz Palm

Strømtangen fyr er en liten perle litt sør for Fredrikstad.
Gjennomgang av oppvarmingsøvelser før dagens økt i kajakken
IKEA-bagen er fast rekvisitt for alle havpadlere
Planlegging av navigasjon mellom holmer og skjær.
Klar for redningsøvelser og årets første bad.
Tore Rokkan deler videre av sin erfaring fra veilederkurset han går på nå.
Luksus lørdagskveld med 3-retters meny, inkludert dagsfersk sjøkreps.
Oppmann Harald Aas med VHF-radioen parat.
Snipp snapp snute, eventyret ute

 

 

 


Publisert

i

,

av

Stikkord: