Eivind leverer VM-bronsen tilbake

Foto: Christin Aronsen

På søndag omtalte vi Eivind Vold sin fantastiske 5000m som endte med VM-bronse. Etter å ha sette løpet i opptak har han bestemt seg for å returnere medaljen.

Eivind Vold tok selv beslutningen. I kampens hete under løpet var han var ikke klar over at han passerte på feil side av den siste bøyen. Også utøvere som Max Hoff og Aleh Yurenia gjorde samme feilen. Eivind la ut følgende melding på Instagram:

Norges Padleforbund sendte så ut følgende pressemelding:

“Eivind Vold fra Oslo KK vant søndag kveld bronse i VM på øvelsen K1 5000m.

Eivind Vold og Norges Padleforbund (NPF) har i dag sendt en formell henvendelse til den Internasjonale Padleorganisasjonen (ICF) og ber om å få leverer tilbake bronse medaljen.

Eivind padlet på feil side av den siste svingbøyen i den siste svingen på søndagens 5000m. Eivind og NPF ble ikke klar over at Eivind hadde padlet på feil side av siste svingbøye før mange timer etter løpets slutt.

«Norsk padling mister en etterlengtet VM medalje, men jeg er allikevel glad for at Eivind har vært tydelig på hva som er rett å gjøre i denne situasjonen. Jeg er stolt av Eivind, stolt av det løpet han gjorde og stolt av at han ikke ønsker en bronsemedalje med bismak» sier sportssjef i Norges Padleforbund Eirik Verås Larsen”

NPFs brev til ICF kan leses her:Letter to ICF – K1 5000m Men 3rd place -DSQ Eivind Vold

Løpet kan sees på denne linken (starter 2:14:30 ut i videoen): https://www.youtube.com/watch?v=HfaHAZqdYOo

Les NRKs omtale av saken: https://www.nrk.no/sport/vold-vil-levere-tilbake-norsk-vm-bronse-i-padling-1.14183292

 

OKK er stolt over at Eivind Vold gjør dette etter å ha vunnet bronsemedalje i VM. Å gjøre dette, gjør idrettsprestasjonen hans enda større, og han viser at idrettens idealer er det viktigste.

 

De fleste husker fotballstjernen Diego Maradona som med vilje scoret med hånda mot England, og kalte det “Guds Hånd”. Maradona har noe å lære av Eivind.

 


Publisert

i

av

Stikkord: