Bøyene på plass i Ro- og padlebanen

Fra venstre: Elling Aronsen Oftedal, Per Christian Wessel (OKK) og Ulf Kristiansen (Oslo Roklubb)
Foto: Vidar Bakken, Akersposten

På fredag 7. september overtok Oslo Kommune ved Bymiljøetaten ro- og padlebanen fra entreprenøren. Noe arbeid gjenstår fortsatt, men nå kan banen tas i bruk. Les hva Akersposten skriver om saken her: https://akersposten.no/nyheter/kjempebra-endelig-er-boyene-pa-plass/19.2657

Dette er begynnelsen på noe stort for padle- og rosporten i Bestumkilen!

Nedenfor er foto som landskapsarkitekt Simen Gylseth tok på fredagens befaring:


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Bøyene på plass i Ro- og padlebanen”

 1. Helge A. Hafstad avatar
  Helge A. Hafstad

  Hei, supert å få robane! Mye godt arbeide av mange – og til glede for enda flere!

  Helt enig at vi må passe på leden som fører inn og ut av Bestumkilen.
  Vi som padler har vikeplikt for båter både på vei innover og utover. Vi kommer inn under den norske regel 43 Små Fartøy, og vi skal «manøvrere med forsiktighet, gå med redusert fart og om nødvendig stoppe farten. Slike fartøy skal holde godt av veien for andre fartøy.»

 2. Liv Eltvik avatar
  Liv Eltvik

  Hei,

  Flott at robanen endelig er på plass. Jeg jobbet hardt for at Bestumkilen skulle være for kajakk og roing og fikk vedtak om robane inn i Fjordbruksplanen i 1996. Så ting tar tid, og svært mye godt politisk arbeid er gjort av mange medlemmer i OKK siden den tid.

  Oppfordrer styret til å informere medlemmene om at de bør holde seg unna den del av kilen som da er igjen til båtene som skal inn og ut, og spesielt ved kryssing av leden for båtene. Vi har vikeplikt for de som kommer fra høyre og for alle båter som seiler. Vi må sørge for å ha et godt naboskap til båtforeningene. Det er altfor mange kajakker som padler i leden for båtene og som krysser leden rett foran båter. Tirsdagsracet er litt spesielt ettersom det har målgang ved bryggene. Etter 500 m er det mange som padler på skrå tilbake til bryggen. Da er det mange båter som irriterer seg over at padlerne padker i båtleden akkurat når seilbåtene skal ut for å delta i regatta kl 18.