VG! Fair Play! Oppkast! Rå start! Krampe! Fullført!

Eivind Vold fikk Fair Play medalje fra ICF.
Foto: Jan Børge Usland

Sluttrapport fra Maraton VM i Portugal:

Etter at OKKs Amund Vold tok et herlig VM-gull i U23, våknet norsk presse. VG klinket til med følgende overskrift:

«VM-gullvinner Amund Vold sammenlignes med OL-vinnere»

Les saken her: https://www.vg.no/sport/i/G1Lxqx/vm-gullvinner-amund-vold-sammenlignes-med-ol-vinnere

Det fortsatte med at International Canoe Federation (ICF) utdelte sin første Fair Play medalje noensinne til Eivind Vold for sin sportsånd ved å levere tilbake bronsemedaljen fra K1 5000m i VM sprint. (Les om saken her: https://www.nrk.no/sport/vold-vil-levere-tilbake-norsk-vm-bronse-i-padling-1.14183292 )

Denne handlingen sier mye om hvilken utøver Eivind har blitt.

Søndag morgen startet med dramatikk. Dette var planlagt å bli en stor dag for brødrene Vold, som hadde klare medaljemål i K2. Disse planene gikk rett i dass da Amund brukte morgenen på oppkast. Trolig en matforgiftning, og helt ut av stand til å padle maraton. I siste liten fikk den norske lagledelsen godkjent Lars Hjemdal som makker for Eivind. Lars var tilstede som en del avstøtteapparatet for det norske laget. Lars satser sprint, og har ikke padlet maraton på mange år, og hoppet sporty inn.

Eivind og Lars i tet i første del av konkurransen

Eivind og Lars var lynraske ut, og tok starten og ledet store deler av den først runden. De viste alle at de er raske. De padlet aktivt, og satt godt sammen. Vi var spent på hva det kunne holde til. Etter andre overbæring så vi at noe ikke stemte. Lars hadde fått krampe, og de måtte slippe seg bakover. I stedet for å bryte, som mange med krampe ville ha gjort, kjempet Lars med krampen gjennom hele konkurransen. Det ble til slutt en 13nde plass for Eivind og Lars.

Den andre norske båten med Daniel Salbu og Morten Minde padlet seg flott oppover i feltet, og endte på en flott 6. plass. Gratulerer!

Eivind Vold og Lars Hjemdal i tet i løpets første fase

Velkommen hjem gutter!

Les alle resultater her: https://timetable.canoemarathonportugal.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

Løpet kan sees på PlanetCanoe: https://www.youtube.com/user/CanoeKayakTV/featured?disable_polymer=1

VM i maraton er over! Neste helg venter LagbåtNM på Årungen. Vi gleder oss!

 


Publisert

i

,

av

Stikkord: