OKKs aktivitetskonsulent er på plass

Katarina Liptakova – OKKs nye aktivitetskonsulent

Et nytt ansikt er på plass i Oslo Kajakklubb. I høst begynte Katarina Liptakova som aktivitetskonsulent, med hovedoppgave å skape og gjennomføre aktivitet for barn og unge. Det vil bli lagt særlig vekt på å rekruttere barn- og unge fra lavinntektsfamilier og minoritetsgrupper. Støtte fra Eivind Astrups Allmennyttige Stiftelse har gjort dette mulig.

Katarina Liptakova er utdannet idrettspedagog med arbeidserfaringer både fra toppidrettsmiljø og barneidrett. Hun har jobbet som prosjektleder for en veldedig organisasjon innen idrett i Slovakia og ansvar for flere prosjekter med fokus på rekrutering av barn og ungdom til aktivitet. Katarina har også toppidrettserfaring fra Slovakias motstykke til norske det norske Toppidrettssenteret.

Men Norge, Katarina, hvorfor kom du hit?

Det var norsk skiidrett som brakte meg hit. Jeg drømte om norsk vinter og var utrolig imponert over norsk skiidrett,- både stjernene og det at hele folket går på ski, svarer Katarina entusiastisk.

Og?

Jeg pakket sakene mine, og kom hit i 2011. Jeg lærte meg norsk, og fikk jobbe som prosjektmedarbeider i Norges Skiforbund. Jeg var kjempeglad!

Dette vitner om en uredd jente med pågangsmot.

Hva gjorde du i Norges Skiforbund?

Jeg jobbet med å rekruttere barn til skiidretten, organisere aktiviteter på skoler, og skilek på ulike arrangement i regi av Skiforbundet. Jeg synes det er kjempeinspirerende å jobbe med å få folk i aktivitet. Vi var på over 40 skoler og fikk barn med innvandrerbakgrunn på ski!

 

OKKs sommerleir 2018

Katarina har blitt godt kjent med norsk idrett, også ved å ha jobbet i Røa Il. Hun mener vi har mye å være stolt av, men også idretten har utfordringer.

Vi må være enda flinkere med å få alle med, og ikke la økonomi, funksjonshemming eller det at du er fra en minoritetsgruppe være et hinder for å være med, sier Katarina.

Det er spesielt dette hun skal arbeide med i Oslo Kajakklubb. Hun skal skape aktiviteter som skal være åpne for alle.

Jeg har akkurat startet i jobben, og har begynt å knytte kontakter. Jeg gleder meg til padlesesongen 2019!

Oslo Kajakklubb er glad for å ha fått Katarina inn i klubben. Hennes allsidige idrettsbakgrunn kombinert med pågangsmot og kreativitet gjør at vi kan skape mer i klubben.

Dersom du har ideer til aktiviteter, eller spørsmål til Katarina, ta kontakt på: aktivitet@okk.org

Eivind Astrups Allmennnytige Stiftelse støtter dette arbeidet med i overkant av 1 million kroner over fordelt over fire år. Vi må stille opp med tilsvarende beløp selv, eller fra andre bidragsytere. Dette gir oss en unik mulighet til å skape idrett og aktivitet for alle i Oslo Kajakklubb. Vi er svært takknemlige for denne støtten.

 


Publisert

i

av

Stikkord: