Verdens første våttkortkurs for surfski

I fjor arrangerte OKK verdens første grunnkurs i en kursstige for surfski godkjent av et nasjonalt padleforbund. Nå planlegger klubben tre nye grunnkurs denne sesongen: To kurs på våren og ett på høsten. Opplegget passer for alle padlere, nye og erfarne.

Deltakerne på fjorårets grunnkurs. Foto: Alexander Mæland

Responsen fra fjorårets deltakere var gjennomgående positiv, og deltaker Bastien Jalut er veldig glad for at han kunne delta:

— Dette var tidenes kurs. Jeg tenkte først at det ikke var helt nødvendig siden jeg hadde trent litt surfski tidligere, men jeg lærte masse og kunne forbedre ting jeg kunne bra fra før. Surfski-miljøet er veldig hyggelig med engasjerte deltakere. Kajakktypen passer til alle, fra nybegynnere i kajakkverdenen til de som vil utvide ferdighetene sine på et nytt område.

Sesongens første kurs går tirsdag 7. mai, onsdag 8. mai, tirsdag 14. mai, onsdag 15. mai, tirsdag 21. mai, onsdag 22. mai, tirsdag 28. mai, og onsdag 29. mai. Instruktørene legger vekt på padleteknikk, trening og bølgesurfing.

Fjorårets kurs hadde veldig godt oppmøte, og avsluttet med at deltakerne fikk våttkort for bestått grunnkurs.

Også fjorårets kurs gikk over flere kvelder:

— Opplegget varte flere kvelder, og var med flere instruktører. Fordelen var at vi kunne øve på forskjellige sjøforhold, og ble undervist av flere instruktører som har forskjellig måte å forklare ting på. Dette synes jeg bare var positivt, og gjorde at faget kom lettere inn, er Bastien Jaluts inntrykk. Hans oppfordring er klar:

— Ikke vent. Registrer deg på de nye kursene. Det er også stas med en ny liten sticker på våttkortet. Den er gul som sola og en «must have».

Must-have: Oblat for bestått grunnkurs surfski. Foto: Bastien Jalut

Instruktør Alexander Mæland skilter med at havpadlerne vil få bryne seg på en lettere og raskere type kajakk hvor man får mer igjen for kreftene man legger i padleåra. Siden klubben låner ut tørrdrakter trenger ikke deltakerne bekymre seg for at det blir kaldt på beina tidligere i sesongen, men kan konsentrere seg fullt ut om padlingen.

Surfski er gode flerbrukskajakker, som har den fordelen at de er selvdrenerende og at man ikke sitter fast i et spruttrekk. De kan både brukes til turpadling, mosjonspadling, og er mye brukt i konkurranser. Brukt riktig kan man fange og surfe på bølgene med surfskiene. Klubben har surfskis som er nesten like stabile som havkajakker, men samtidig raske nok til å padle NM og andre konkurranser med.


Publisert

i

av

Stikkord: