Sol og hvite strender – Lavterskeltur til Borøya

Hvite strender i Oslofjorden – og nydelig vær på lavterskelturen 15.-16. juni..

Turrapport: Hege/

Vi startet lørdagen i strålende sol. Med gode tips til både hvilke kajakker, utstyr og hvordan og pakke, padlet vi i bedagelig tempo ut i Lysaker-fjorden.

Første stopp: litt niste på Rolfstangen. Andre stopp: Storøykilen. Vi måtte jo ha hver vår is. Vi rakk akkurat frem før stengetid. Ryktene sier at et fly trillet utfor rullebanen akkurat her fra gamle Fornebu flyplass. Det kunne kioskmannen bekrefte, mens han fortalte oss at han hadde Norges beste utsikt fra arbeidspulten (les: kioskdisken) sin.

Noen av padlerne begynte å bli passe røde og slitne av sola på dette tidspunktet, men vi kom alle trygt i land på Borøya, etter 12 km padletur denne dagen.

Noen av padlerne hadde ganske avanserte middagsretter, enkelte treretters middag. Mens resten av oss nøyde oss med pølser på bålet. Hvem som sov best den natta, vet jeg ikke. Men de som sov i hengekøye skrøt veldig.

Søndagen var det overskyet og litt regn av og til på morgenkvisten. Det ble likevel tid til en lang frokost. Etter at alle hadde pakket med seg tingene sine, padlet vi videre. Først mellom Nesøya og Brønnøya, deretter rundt Brønnøya og tilbake mellom Langåra og Brønnøya mot Oslo igjen.

Vi tok en pause ytterst på Langåra hvor vi ble angrepet av digre mygg. Selv om myggen var hissig, var stemningen god. Padlerne delte mat og drikke, kjeks og sjokolade for å sikre at alle i flokken hadde det fint. Det ble mer vind og bølger på tilbakeveien. En liten pause på Snarøya, før vi padlet strake veien tilbake til klubben.

MDet ble 16,5 km denne dagen. Gjengen var slitne, men fornøyd med både innsatsen og lagånden. En av padlerne, André, kunne fortelle meg at dette var den fineste padleturen i denne delen av Oslo-fjorden. Det tror jeg på.

Mvh Hege Hellvik

En glad og fornøyd  padlegjeng.

Publisert

i

av

Stikkord: