Suksess for World Cup i maraton i Sandvika

Starten går på herrenes maraton
Foto: Christin Aronsen

Norge skal arrangere VM i maraton i 2020. I helgen var det World Cup på Kadettangen. Det ble en suksess for NPF og arrangørklubbene. Oslo Kajakklubb, Strand KK, Bærum KK og Asker kajakklubb er de fire arrangørklubbene. Og det ble medaljer til OKKs brødrene Vold, og Tuva Langballe fikk en herlig 2. plass!

Eivind Vold hopper ut av båten ved overbæring
Foto: Christin Aronsen

Vi pleier å fokusere på det sportslige, men denne gangen nevner vi først at arrangementet som er generalprøven til neste års VM, gikk kjempefint. OKKs Jan Børge Usland som sitter i styret i VM2020 smilte fra øre til øre. OKK ønsker å rette en stor takk til alle de frivillige i OKK som hjalp til under arrangementet.   

Tetgruppen i fin formasjon
Foto: Christin Aronsen

På lørdag var det finaler i kortdistansen (Short Track) som ble en fartsfylt affære med seier til Amund Vold foran storebror Eivind. I U16 damer var det kun norsk deltakelse, men det gjør ikke 2.plassen til Tuva Langballe mindre sterk. Hun gjør stadig nye steg i padlekarrieren. Det gjør også Eirik Usland-Gade som padlet i den tøffe U18-klassen. Det endte med en flott 12. plass.  

Brødrene Vold under overbæring
Foto: Christin Aronsen

Og Joda! Den sterke OKK-flåten stilte til start i Mastersklassene, og dro hjem edelt metall. Noen hadde dessverre sykdomsforfall, men vi gratulerer hele flåtegjengen med sterke resultater. Se alle resultatene her: http://vm2020.no/results/

Så kom endelig søndagen med helmaraton hvor OKKs Amund Vold, Eivind Vold og Lars Hjemdal var på Norges lag. Det var et stort felt hvor Amund og Eivind kom godt ut, og lå i tetgruppa hele veien. Lars Hjemdal lå også bra an i gruppe 3, men måtte dessverre bryte. 

Lars Hjemdal
Foto: Christin Aronsen

Det ble hardt løp i vinden. Tetfeltet bestod av noen av de beste maratonpadlerne i verden. Det var tre franskmenn, en ungarer (Boros), en danske (Mads Brandt Pedersen) og Amund og Eivind Vold og Morten Minde. Brødrene padlet klokt, og de ble med i firemannsgruppe som rev seg løs. 

En av de beste franske velter
Foto: Christin Aronsen

Ut av siste overbæring klarte Mads Brandt Pedersen (Danmark) og Adrian Boros (Ungarn) å få en liten luke til Amund og Eivind. Det endte med dansk seier foran ungareren og så kapret Amund bronse foran Storebror Eivind. Les mer om brødrene Vold her:https://www.dagbladet.no/sport/norsk-idrettsbragd-rorte-sa-kom-kontrabeskjeden/71133271 

Bronse til Amund deles ut av Bærums ordfører
Foto: Christin Aronsen
Foto: Christin Aronsen

Takk for et flott World Cup. Vi gleder oss til VM 2020!


Publisert

i

,

av

Stikkord: