Bronse til William Gram i surfski-VM for Masters

OKK fortsetter å være den ledende surfskiklubben i Norge. På VM i Quiberon i Frankrike stilte Norge kun i Masterklassen med fem deltakere hvorav fire fra OKK; William Gram, Anders Andersen, Gleb Greben og Einar Kjerschow. Fra Tønsberg KK stilte Truls Aabol . Quiberon-halvøyen er det perfekte stedet for surfski på Biscaya-kysten med et utall flotte downwind-løyper med alle vindretninger. Vindstatistikken tilsa at det med stor sannsynlighet ville bli flott downwind enten fra NV, fra V eller fra Ø på VM i midten av september. Men uflaks! Senior- og juniorklassene fikk brukbare forhold den ene dagen i tidsvinduet på tre dager, men vinden uteble fullstendig når Masters VM gikk. Banen ble en 22 km lang løype på et litt skvalpete Biscayahav så det ble tungt. Men mannen som hadde prikket inn formen var William Gram som padlet Gudenåen bare 5 dager tidligere. Han tok bronsemedaljen i klassen 60 – 64 år etter legendariske Greg Barton. Stort!

Anders W Andersen var blitt forkjølet og kom på 11. plass i klassen 55 – 59, mens Gleb Greben tok 7. plass i klasse 40 – 44. Sterkt. Einar Kjerschow var redusert og kom på 6. plass i klassen 65 – 69. Seniorklassen ble vunnet av vår venn Sean Rice med lillebror Kenny Rice på sølvplass! Syd-Afrika ruler fortsatt!  

2019 var første året at masterklassene hadde status som VM i motsetning til World Cup som tidligere. Så gratulerer til William med første VM-medalje i surfski til en norsk padler. Vår svenske venner tok to gull (Emma Levemyr og Jenny Eltes), en bronse og mange gode plasseringer i diverse klasser. Her er et resume fra VM på Youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=2Fn320Jtwjw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0HyR146Xbg3Hhsjk8llij8EoTRnOqFJCJK1Vaqz3DrluZFr8JergafmOY

I 2020 blir det ny mulighet når VM går 1. – 6. september i Esposende nord i Portugal. Rett etter VM i maraton i Sandvika! Det blir en bra oppkjøring til høydepunktet for sesongen! OKK markerte seg også i surfski-NM med gull til Mats Grov og bronse til William Gram. 2019 ble året da det ble gjennomført Norges Cup i surfski med tre løp i Arendal, Oslo og Stavanger. Mats Grov (OKK) tok en knepen seier foran Einar Kjerschow (NKKK). 


Publisert

i

,

av

Stikkord: