Champagnefrokost på Veaholmen

Et todagers eventyr i et lite padleparadis under 2 timer fra Bestumkilen. 

17. maihelgen ble satt på terminlista i slutten av januar. Så kom kororaviruset, og i mars ble brått ble all aktivitet satt på vent. Vi hadde avskrevet hele turen, men da retningslinjene ble endret så vi at det likevel var rom for å arrangere tur, og etter et par telefonmøter ble turen annonsert på Facebook. 10 meldte interesse, men av ulike årsaker ble vi 4 som satte kursen til Bjønnes lørdag 16. mai. 

Yr meldte 9-10 sekundmeter fra vest, så vi var litt skeptiske. Men værgudene var snille og det ble stort sett litt stillere en meldt. Siden vi var sultne allerede når vi satte oss i kajakkene midt på dagen, stoppet vi til lunsj på sørspissen av Bjønnes, etter å ha padlet noen fine smale sund mellom fastlandet og noen øyer i øst. 

En liten perle i Langangsfjorden

Veaholmen, der vi campet, er et lite eventyr. Øya ligger i Langangsfjorden og tilhører Porsgrunn kommune. Øya er liten, men har knauser og gamle trær, blomsterenger og grønne plener med le uansett vindretning. Og praktisk at det er do på øya. Vi valgte en camp i øst på grunn av vestavinden, fyrte bål i fjæra, laget mat på hver vår primus og avsluttet med en varm dessert: Irish Coffee. Odd Martin hadde anskaffet en liten batteridrevet visp for anledningen, så det ble perfekt krem på toppen. 

Turfølget sov særdeles godt i hver sitt lille rede; tre telt og en hengekøye, omgitt av marianøkleblom, orkideer, fioler og alle nyanser av grønt. 

Hipp hurraaaa for 17. mai 

Søndag morgen ble kajakkene pyntet med vimpler og flagg og dagen startet med champagne, Ja vi elsker, søttendemaitog og Norge i rødt hvitt og blått før en lang og deilig frokost og flere kopper kaffe. 

Litt utpå dagen satte vi kursen mot Halvveisholmene og Lille Arøya. Vi padlet gjennom Bukkespranget med store steinformasjoner og videre ned østsiden av Store Arøya, gjennom Stokksundet med koselige hytter og båtfolk som hilste og gratulerte oss med dagen. Videre rundt Stokkøya der vi satte kursen nordover igjen. Og her slo nok værmeldingen til, så det ble en god trening for kroppen siste biten tilbake til Bjønnes. Sen lunsj ble inntatt på akkurat samme sted som dagen før, og 4 fornøyde padlere var enige om at hit kan vi gjerne dra tilbake, og det er plass til mange flere! 

Tekst og foto: Liz Palm
(Foto av Liz: Olav Urdahl)


Publisert

i

,

av

Stikkord: