SeaDog-stifter stifter bo i Danmark

Sune Wendelboe (t.v.) var med å stifte SeaDog for fem år siden. Nå flytter han tilbake til Danmark. Her med oppmann surfski Thor Kristoffer Nielsen (t.h.). Foto: Jin Kathrine Fosli

Det populære surfskiløpet SeaDog hadde nylig femårsjubileum. Medstifter Sune Wendelboe flytter nå tilbake til Danmark etter å ha bodd i Norge i elleve år.

Det var Einar Kjerschow som var med å stifte løpet sammen med Sune i 2015. De hadde padlet i Sør-Afrika, og var inspirert av downwindløpene der nede. Det første løpet gikk av stabelen 9. april 2015, og har med et tjuetalls race fortsatt rekordhøy oppslutning. Gjennom hele sesongen og helt til oktober går surfskiløpet hver torsdag klokka 18.00 fra Sjøbadet.

Selv om han flytter fra Norge, vil Sune fortsatt ha nærheten til sjøen, siden han har sikret seg et hus med tilgang til privat strand. Planen var å flytte ganske tvert, men med situasjonen og jobb kan de se ut til å bli en mer gradvis flytting.

I tillegg til å være med å stifte SeaDog har Sune skrevet en rekke anmeldelser av surfskis, og publisert en hel rekke bilder, seinest fra dagens løp. Så selv om racet er et frittstående løp utenom OKK har både det og Sune bidratt til klubbens målsetting om å bli ledende i utviklingen av surfskisporten i Norge.


Publisert

i

,

av

Stikkord: