Einar Kjerschow jubilerer

Det var ønsket om å tilhøre et aktivt padlemiljø som trakk Einar Kjerschow inn i Oslo Kajakklubb for noen år tilbake. Det er ikke lett å tro, men nå fyller denne sprekingen 70 år.

Jubileumssommeren skulle han ha deltatt i VM i surfski i Portugal, og var medaljekandidat til VM i maratonpadling 2020. Einar planla å satse skikkelig på VM i maraton i Sandvika, både i mastersklassen og som frivillig. De store arrangementene ble som vi vet avlyst. I stedet ble det deltakelse og fin plassering i Arendal Kajakkrace – Hisøy rundt 2020 og Norgescup Surfski.

Etter løpet avholdt jubilanten og Tora Juul feiring med reker og øl i strålende solskinn nede ved vannet. Noen fine downwindturer langs norskekysten bidro vel til å få opp pulsen, om det ikke ble det samme adrenalinkicket som et VM i Portugal ville ha vært.

Fra 70-årsfesten etter Hisøy Rundt-løpet lørdag 25. juli. Tora Juul og Einar Kjerschow sittende ute til høyre i bildet.

I klubben er kanskje Einar mest kjent for å ha vært med og stifte surfskiløpet SeaDog sammen med Sune Wendelboe. Han sprer entusiasme og godt humør, og ikke minst får han med ferske padlere. De helt nye padlerne får instruksjon i re-entry og riktig padleteknikk, og for de unge og spreke har han fått i stand hardtrening på onsdager klokka 19.

Det er kanskje vanskelig å måle, men som idrettsutøver har han vel så lang fartstid som elvepadler med topplasseringer nasjonalt mellom 1970- og 1990-tallet. Einar tok også gull i både K1 og K2 i mastersklassen i VM i maratonpadling i 2016. Han tok også sølv i World Cup i maratonpadling for masters i Sandvika i 2019, kun slått av Olaf Søyland. Med mange bein å stå på, eller rettere sagt mange padlegrener han behersker, er det kanskje ikke rart at han har mange tips og erfaringer å by på.

Einar Kjerschow tok sølv i World Cup i maratonpadling i Sandvika i 2019. Olaf Søyland kom inn først, mens Jørgen Skabo kom på tredjeplass.

Med nettverk og tilknytning til gode steder i alt fra svenskekysten til Sør-Afrika åpner han opp sporten for oss andre. Alltid med en hjelpende hånd enten det er som frivillig til arrangementer, eller til og med til å hente opp surfski hele veien fra Tønsberg, er Einar Kjerschow god å ha i klubben. Vi gratulerer deg så masse med 70-årsdagen den 27. juli, Einar!


Publisert

i

av

Stikkord: