NM Surfski 2020: Ny trippelseier for OKK med Gleb og Randi øverst på pallen

Det var endringer helt opp til start, og anslagsvis 12 sekundmeter vind i gjennomsnitt med opptil to meter signifikant bølgehøyde. I sidebølgene var det mange som hadde en seig start ut Stangholmen, som var helt i starten av løypa. Mange hadde velt, med opptil ti re-entries av dem som fullførte.

They are the champions: Gullmedaljen gikk til Randi Nygaard (01:13:12), Bente Solberg tok sølv, og Astrid Arnesen bronse. Foto: Gard Øvergaard.

Mats Grov (56:45) måtte på et tidspunkt erkjenne at seieren og Gleb (55:42, forsidefoto er tatt av Christin Aronsen) var ute av rekkevidde, og padlet seg inn til sølvplass.

Gleb Greben har kontroll i bølgene, og ikke omvendt. Foto: Christin Aronsen

Spesielt sterkt var det at tretten år gamle Rina Øvergaard fra Nesodden Kajakk Klubb fullførte med ti velt og re-entries på de anslagsvis tretten kilometrene. Hun er ikke oslopadler, men fortjener all heder og ære, og er dessuten med i SeaDog. Bente Solberg fra BSI padling kom foran vår egen Astrid Arnesen (01:23), som hanket inn bronsen. Dermed var både OKK og NPF godt representert blant medaljevinnerne.

Tretten år gamle Rina Øvergaard fullførte hele løpet med ti re-entries.
Foto: Ann Karin Øvergaard.

Anders Winther Andersen (57:13) kom inn som nummer tre, og var vel også blant favorittene til å gjøre det stort i surfski-NM. Ellers stilte vi mannsterke, med Einar Kjerschow, Sverre Petlund og Eirik Bentzen med blant de ti beste. Denne padlende reporteren hadde ikke mer krefter igjen etter å ha kommet på kant med kajakken fire ganger med tre re-entries etter mindre enn en halvtime, og brøt løpet. Rapportene fra Eirik Bentzen sier at sidebølgene og den høye sjøen ikke ga seg. Fra Einar Kjerschow kom det rapporter om at det bare gjaldt å henge med i sidebølgene og se hva som skjedde lenger fram. Vinden hadde vi i ryggen. 

All grunn til å være fornøyd: Mats Grov tok sølvmedaljen i surfski-NM. Foto: Christin Aronsen

Med sterk vind og høy sjø var det vanskelig å få oversikt, og Alexander Mæland hadde en liten avstikker utover mot Danmark, før han så Lyngør Fyr og peilet seg inn på det. I dette løpet var ikke spørsmålet hvor mange kilometer i timen man padlet, men hvor mange re-entries man hadde i timen.

Nummer tre: Anders Winther Andersen både startet og fullførte som nummer tre. Her sammen med Bjørn Kristensen fra Kristiansand, Ragnar Andersen fra Arendal, og tuten på Einar Kjerschows NK. Foto: Cecilie B. Løken.

Sterkt av alle som fullførte, også Tora Juul, som kom på femteplass og kunne slite seg inn til jubel og norske flagg på Lyngør. Det samme gjelder Gustav Bøhm Askeland og Anders Wenneberg (01:06:22), som surfet videre på bølgen fra lagbåt-NM og kom som nummer tre i toerkajakk. Navnet treffer spikeren på hodet: Sildodden Surfski Challenge var virkelig en utfordring, men morsomt å delta i, og utrolig bra gjennomført av arrangørene. Det føltes trygt hele veien, og vi kan lære av det enorme oppmøtet blant frivillige funksjonærer. At Bengt Adeler klarte å både arrangere noe så stort og padle hele løpet er en bragd i seg selv.

Bronseduoen Gustav Bøhm Askeland og Anders Wenneberg flankert av Alexander Mæland og Pim Laken t.v. og Astrid Arnesen, Randi Nygaard og Roy Fenstad t.h. Jin Kathrine Fosli i midten. Foto: Christin Aronsen
Fra målgangen ved Lyngør. Video: Ellen Hertzberg

Publisert

i

av

Stikkord: