Oslo Kajakklubb – 90 år i dag 11. mars!

Ragnar Mørk – stifteren av Oslo Kajakklubb

11. mars 1931 stiftet noen få ildsjeler Oslo Kajakklubb. Tenk at vi har blitt 90 år! Initiativtaker, og klubbens første leder var Ragnar Mørk. Han var en pioner innen norsk padling både som aktiv og som organisator. Som ung gjennomførte han flere lange turer med sin kajakk. Han padlet hjem til Oslo fra Bergen som 21-åring etter å ha vært farmasøytlærling i byen mellom de syv fjell. Noen år senere padlet han strekningen Uppsala-Hamburg. Han skapte et padlemiljø i Bestumkilen. Klubbhuset ble oppført i 1935.

Ragnar Mørk var Norges lagleder og OKKs Ivar Iversen var Norges første OL-deltaker i padling. I Berlin i 1936 ble han nr. 8 på 1000m

Bestumkilen hadde det fremste kajakkmiljøet i Norge. Her ble det trent, konkurrert, og bygget kajakker. Men Ragnar ville mer. Han ville at de norske padlerne skulle konkurrere internasjonalt. For at det skulle skje måtte Norge ha et forbund, og Ragnar var hovedmannen bak etableringen av Norges Kajakkforbund.
Norge kunne da være med på EM i København i 1934. Enda viktigere var det at padling skulle for første gang være på det olympiske programmet i Berlin i 1936. Her var Ragnar med som lagleder for Norges eneste padler, Ivar Iversen fra OKK. Iversen nådde A-finalen på 1000 m, og endte på 8. plass.

Oslo Kajakklubb ble Årets Idrettslag i 2014. Æresmedlem Erik Rønning mottar gratulasjon fra tidligere ordfører Fabian Stang

Oslo Kajakklubb har hatt en eventyrlig reise i 90 år med fantastiske sportslige prestasjoner fra Knut Holmann og andre, med en enorm bredde og utvidelse av klubbens tilbud og sterk medlemsvekst. Vi kan være stolte av dagens flotte treningsfasiliteter, og vi har til og med fått en padlebane i Bestumkilen. Vi som er i klubben i dag må rette en stor takk til klubbens stiftere og alle som har vært med på ferden frem til i dag.

Ungdommen er viktig for klubben!

Publisert

i

,

av

Stikkord: