Følg brødrene Vold i OL-kvalik

OKKs Amund og Eivind Vold – Foto Bjørn S. Delbekk (VG)

Det er en fantastisk at de har klart det – brødrene Vold er tilbake på den internasjonale arenaen. Etter at Amund ble rammet av alvorlig blodkreft i 2019, har tøff behandlingen gitt gode resultater. Amund har målbevisst tatt steg for steg i treningen, og i denne 12-13. mai skal han og bror Eivind i OL-kvalifisering på K2 1000m i Szeged i Ungarn.

Voldgutta kjører heat onsdag ettermiddag, og semifinale på kveld fra 18 tiden samme dag. Finale er 18:55 Torsdag. Dersom de vinner så er de OL. Det er et utrolig høyt nivå i denne konkurransen, men vi krysser fingrene for at de biter godt fra seg i et maks løp. Svært sterke nasjoner som har hatt båter i verdenstoppen i flere år, har ikke kvalifisert seg, som Ungarn- Ukrania, Litauen, Belgia, Hviterussland, Bulgaria, Poland , Danmarks, osv.

Foto: Bjørn S. Delbekk (VG)

Trener Tom Selvik sier at «den siste treningsperioden har gått bedre og bedre, og Vold gutta er klar til kamp i Szeged«. Lars Magne Ullvang (Tysvær) skal også i ilden for å kvalifisere seg til OL på K1 1000m. Følg konkurransen her:

2021 CANOE SPRINT EUROPEAN OLYMPIC QUALIFIER | ICF – Planet Canoe (canoeicf.com)

Etter OL-kvaliken padler Vold-brødrene og det norske laget World Cup 14-16. mai. Vi ønsker Amund, Eivind og resten av det norske laget lykke til!

Se brødrene Vold på Lindmo her: https://tv.nrk.no/serie/lindmo/2021/MUHU09000421/avspiller


Publisert

i

,

av

Stikkord: