Herman Høst feiret 95-årsdagen i Oslo Kajakklubb

Herman Høst er 95 år og ble feiret av sine padlevenner og skientusiaster på balkongen i Oslo Kajakklubb. Denne dagen var et stort stykke Norgeshistorie samlet rundt et langbord med de deiligste snitter og verdens beste kringle fra Baker Hansen.

Hermann Høst var med i motstandsbevegelsen under krigen. Som 16-åring satt han flere måneder i tysk konsentrasjonsleir (Grini). Han ble medlem av aksjonsgruppen Aks.13.000[2]. I perioden 1944-45 ledet han flere sabotasjeaksjoner mot okkupasjonsmakten.

Les mer om Herman Høst i et portrettintervju (skrevet av Sveinung Oftedal) på okk’s nettsider her.

Følgende personer var med på feiringen av Herman Høst (95 år):
Tor Ahlsand (90 år),
Aksel (Peik) Arstal (92 år),
Rolf Halden (snart 94 år),
Odd Hanche-Olsen (89 år),
Knut Hals (93 år),
Tor Jacob Høyen (81 år),

Jon Thorvaldsen (75),
Lasse Jensen (88 år),
Knut Knutsen (86 år)
Truls Krogsrud (90 år)
Alf Rasmussen (92 år)
Erik Rønning (83 år)
Jon Walter (88 år)
Pål Sitje (84 år)
Bjørn Slapø (91 år)
Herman Høst (født 17. april 1926 i Bærum, Akershus)

Fakta om Herman Høst (se også Wikipedia)

Herman Høst (født 17. april 1926 i Bærum, Akershus) er cand. med. ved UiO i 1951, dr. med. i 1966. Doktorgradsarbeidet var en dyreeksperimentell studie hvor man sammenliknet virkningen på bloddannelsen av henholdsvis røntgenstråler og forskjellige cellegifter som brukes i kreftbehandlingen.

Han har 42 merker i Birkebeinerrennet, hvor han har hatt flere topplasseringer

Han var med i motstandsbevegelsen under krigen. Som 16-åring satt han flere måneder i tysk konsentrasjonsleir (Grini). I 1944-45 ledet han flere sabotasjeaksjoner mot okkupasjonsmakten.

Storparten av sitt yrkesaktive liv arbeidet han ved Onkologisk avdeling, Det norske Radiumhospital, som overlege fra 1963 og avdelingsoverlege fra 1975. Han var professor i onkologi ved UiO fra 1975 og har skrevet mer enn 100 vitenskapelige artikler, vesentlig vedrørende diagnose og behandling av kreft.

Erik Rønning holder en tale for Hermann Høst i anledning 95-årsdagen.

Publisert

i

,

av

Stikkord: