Herlig konkurransehelg på Årungen!

Helgen 4-5.september var det igjen tid for å la årebladene snakke ute på Årungen Ro- og Padlestadion. Det har vært lengre ventetid enn ønskelig, så vi var mange som både var spente og som gledet seg til å teste ut formen.

OKK troppen besto av en fin blanding av godt erfarne padlere og noen som hadde sitt første møte med et Norges Cup i padling.  Grunnet kommende verdensmesterskapet i København om under 2 uker, så var det flere av de beste seniorene som måtte prioritere VM-samling med landslaget – som også ble avholdt ute på Årungen.  

Lang rekke med padletalenter. Fredrik Holm Wigaard (OKK) med en av fire 1.plasser

Lørdag starter med den korteste kraftanstrengelsen K1 200 meter. Her er det ofte tett konkurranse og vi i OKK bet godt fra oss – særlig i Gutter 12. Vi har sett på trening at vi har mange talenter som sammen drar hverandre opp og fram. I Kristiansand overrasket Endre Vatnar med en sterk førsteplass og denne helgen var det Fredrik Holm Wigaard som hadde toppet formen best. Fredrik tok hjem seieren med over 4 sekunder på 2.plassen med tiden 58;33. Endre Vatnar padlet igjen sterkt og var tett på pallen med sin 5 plass – knappe sekundet bak tredjeplass. Vi må også trekke frem Emil Dørum med en sterk 8.plass og Lucas Achim som kriget seg inn til en fin fin 5.plass i B-finalen. Det er godt å se at det gror godt i OKK sin junioravdeling!

OKKs Emil Dørum med velfortjent smil etter K1500

I gutter 14 hadde vi den etter hvert så erfarne Johan Greben som igjen presterte godt med en 7.plass i en aldersklasse med mange gode padlere. William Kvalnes og førstereis Alexander Røer-Amundsen padlet inn til henholdsvis 5. og 2.plass i B-finalen.

Dastin Farzelyev ha trent godt i juniorgruppa i OKK det siste året, men grunnet Covid, har han fått få starter i konkurranser som dette. I ungdom herrer var Dastin eneste padler fra OKK, og han representerer klubben svært godt – både i og utenfor kajakken. 10 fattige hundredeler fra å padle på under minuttet på K1 200meter. Så treningsvillig som Dastin har vist seg å være, er vi sikre på at nye barrierer snart vil være et faktum.

Trekløveren Håkon Hafstad, Jens-Ulrik Ruus Qvale og Joachim Seljelid fordelte seg på A- og B-finalen. Best blant disse ble Håkon som padlet inn til en sterk 5.plass i A-finalen på tiden 42;21.

I junior dame var det Tuva som representerte OKK, og i en direkte finale padlet hun inn til tredjeplass. Eirik Usland-Gade fikk samme plasseringen i senior herrer K1 200 som også ble en direkte finale grunnet antall påmeldte seniorer på stevnet.

Håkon, Tuva, Jens-Ulrik og Dastin

Etter lunsj er det straks mer melkesyre på menyen når K1 1000, og langløp for G/P12, G/P 14 og ungdom, står på programmet.

På K1 1000 for junior herrer var det flere personlige oppturer på gjennomføring og prestasjon. Hafstad er nærmest pallen der det skiller 2 sekunder mellom tredje og Hafstads fjerdeplass, men både han og Jens Ulrik disponerer løpene langt bedre og tar ut mer av eget potensial målt mot forrige Norges Cup. Det er veldig gledelig å se!

K1 1000 for junior damer padlet Tuva Langballe inn til en ny 3.plass, og på samme distanse for senior herrer stilte OKK med en ny mann til start – i tillegg til Eirik Usland-Gade. Thor Bache-Wiig, som trolig ikke har stilt til start i et NC siden tiden før resten av finaleheatet hadde tatt i en kajakk-åre for første gang hadde absolutt ikke glemt gamle takter. Eirik sikret 4.pass mens Thor endte på en 7.plass.

Langløp for G12, G14 og ungdom herrer er på henholdsvis 1000m, 2000m og 3000m inkluderer runding etter 500 meter. En-, to- eller tre runder, avhengig av distansen det skal padles. Det padles da ikke forsøksheat og eventuelle semifinaler, men kun en direkte finale uten baner med samtlige deltakere i klassen. . 

På langløp Gutter 12 viste Fredrik seg igjen sterkest, men med noe manglende erfaring på langløp (som inkluderer runding), kom han til skade for å kutte den siste av fem rundingsbøyer. Han var likevel så overlegen i mål, med hele 15 sekunder ned til 2.plassen at Fredrik fikk beholde seieren også etter at stevnekomiteen hadde fått sagt sin mening om hendelsen. Igjen viser Endre – på en 5.plass – at han er til å regne med. Deretter fulgte Emil og Lucas på meget respektable 9. og 12.plass!

OKK-trioen som konkurrerer i Gutter 14; Johan, Alexander og William bet godt fra seg på sitt langløp over 2000 meter. Her var det Johan som ble beste OKK-padler med fin 8.plass. Som ungdom måtte Dastin måle krefter igjennom hele 3000 meter, men det var ikke tyngre enn at han hadde krefter til en solid sluttspurt!

3. plass til Eirik Usland-Gade

Søndagsmorgen er det først K1 500 på menyen mellom frokost og lunsj.

For Eirik Usland-Gade endte det med en fin 4.plass med tiden 1;52.76, som var knappe sekundet bak 3.plass. Thor Bache-Wiig testet på nytt ungdommen og er skarve to sekunder på å klare sub-2minutter. Selv om han samlet kanskje har mer padleerfaring og tid i kajakken enn resten av feltet til sammen, så trakk han også opp gjennomsnittsalderen. Thor er definitivt ikke blant de av oss som har latet seg på sofaen under nedstengingene det siste halvannet året, men i stedet brukt mye tid i kajakken nede i Bestumkilen!  

Juniorgutta i OKK; Håkon, Jens og Joachim padlet godt på K1 500. Hafstad padler inn til 1;52.82, noe som resulterer i en ny sterk 4.plass. Jens-Ulrik hever seg også fra forrige NC og er knappe sekundet fra 2minutters-grensa i A-finalen. Vi hilser progresjonen velkommen!

Musklene er på plass før start!

For Dastin ble det ny beste notering på K1 500 med tiden 2;29, og Tuva i junior damer hadde en tøff kamp om pallen og var kun et fattig sekund bak 3.plassen.

I gutter 12 var det knyttet en viss spenning til om Fredrik skulle klare å forsvare sine to seiere fra lørdagen, eller om han ville kjenne for mye på presset. Fredrik virket ikke til å kjenne på noe press i det hele tatt og gjorde copy paste av dagen før. En ny suveren 1.plass på sterke 2;34 som var godt og vel 11 sekunder foran 2.plassen. i A-finalen fikk Fredrik selskap av både Endre og Emil, og Lucas bet godt fra seg i B-finalen. Her ser vi resultatet av hva god matching på trening betyr, og vi kan ikke annet enn å glede oss til fortsettelsen!

Fredrik feirer etter ny førsteplass!

Etter lunsj på søndagen var det duket for langløp (K1 5000meter) for junior og senior – samt MASTERS som var ny distanse på programmet på dette NC (Master og Master +50år). I langløp er det rom for mer taktikk ved at det både er lov å «henge» på bølgen, samt at banen inkluderer en 180 graders sving etter hver 500 meter. Det gjør at enkelte padlere ofte forsøker å rykke på vei inn til- eller ut fra runding, som igjen endrer mye på rekkefølgen underveis.

Gjennom det velkjente tirsdagsracet i Oslo Kajakklubb igjennom sommerhalvåret, har OKK mange sterke og ivrige langløps-padlere i de to masterklassene. Det lagt opp til felles start med seniorklassen, som kunne føre til at deltakerne i både klassene kunne dra veksler på et større felt med padlere. Et felt som utover i løpet ble enda større ved at de raskeste juniorene, som startet sin 5000 meter et minutt etter at startskuddet for senior og de to master-klassene hadde godt av, nådde fram. Langløp er alltid en underholdende affære og helgens utgave og eller OKK-padlerne skuffet ikke. Mattis Næss (Bærum Kajakklubb) som vant masters sammenlagt, ble nummer to bak Vetle Markussen (også Bærum Kajakkubb) som vant senior herrer. De to klarte omsider å rykke fra henholdsvis Eirik Usland-Gade og Leander Helgesen (Tysvær Kajakklubb). Eirik Usland får målt krefter i sluttspurt med tidligere olympiske mester Eirik Verås-Larsen (som stilte i master) og fikk med det en ny 3.plass i senior herrer. Bak Næss og Verås-Larsen er det Gleb Greben (Oslo Kajakklubb) som viser seg sterkest og fikk med det en tur opp på podiet, med Pål Strømskroken hakk i hel.

1. Mattis Næss BKK, 2. Eirik Verås Larsen FKK, 3. Gleb Greben OKK

For master +50år ble det fullstendig tapetsering av pallen fra OKK. Til tross for en lovlig kort oppvarming, så sikret Anders Winter Andersen seg 1.plassen foran Thor Bache-Wiig og Hans Ellingsen. Det skal også nevnes at Jan Børge Usland padlet sterkt i sin Viper og med det uoffisielt vant turbåtklassen. Håkon og Jens-Ulrik i juniorklassen fikk etter hvert kontakt med masters-padlere, og etter 4950 meter avsluttet de med en spurt om 6.plassen, som Håkon så vidt kapret.

OKK til Topps! Nr 1: Anders, Nr 2: Thor, Nr. 3: Hans.

Oppsummert må vi få takke Bærum Kajakklubb for et strålende arrangement over to dager ute på Årungen Stadion, og selvfølgelig alle foreldre som kom ut og bidro og heiet oss fram!

Padlehilsen fra trenerteamet i OKK – Per Christian Wessel, Vegard Bull-Jensen, Tom Selvik og Kristian S Lühr

Far og sønn Usland
Takk for oss!

Publisert

i

,

av

Stikkord: