OKK Fyrtur for aktivitetsledere

Fra Arendal til Kragerø fredag 13. – tirsdag 17. mai

Padlerute

Fyrturen i år blir en kombinasjon av fyr og hytter fra Arendal til Kragerø. Turen er for aktivitetsledere. Vi kan også åpne for deltakere med tilsvarende padleerfaring. De lengste dagsetappene på ca 27-28 km (5-6 timers padling). På turen legges det som vanlig opp til sol, medvind og treretters middag.

Fredag 13. mai: Avreise fra Oslo med privatbiler til Arendal hvor vi pakker kajakkene og er ferdige kl 19.00 til å padle ut til Torungen fyr hvor vi skal overnatte (7 km/1,5 timer). Sted for parkering blir bestemt senere. Felles treretters middag.

Første overnatting på Torungen fyr.

Lørdag 14. mai: Dersom været er bra padler vi nordover på utsiden av Tromøya, innenfor Tromlingene (et vidunderlig vakkert rullesteinsområde), inn Kilsund og videre til Furøya hvor vi skal overnatte på et gammelt gods hvor det også er kafe om sommeren. (Ca 27 km/ 5-6 timer + pauser)

Andre overnatting på Furøya ved Tvedestrand.

Søndag 15. mai: Vi padler videre nordover, fortrinnsvis utenfor Sandøya og videre gjennom det kjente tettstedet Lyngør og videre til Risør hvor vi overnatter på Seilerhytta. (ca 28 km /5-6 timer + pauser).
Mandag 16. mai: Videre nordover til Øitangen på Jomfruland hvor vi overnatter på en gård som DNT leier ut. (Ca 27 km/ 5-6 timer + pauser).

Siste overnatting på Jomfruland.

Tirsdag 17. mai: Flaggheising og 17. mai-frokost før vi padler inn til Kragerø (12 km), tar drosje til Arendal for å hente bilene og returnerer til Oslo. I Oslo ca kl 19.
Den vanligste vindretningen er fra syd-vest slik at vi forhåpentligvis får vinden i ryggen. Men som dere vet – slik er det ikke alltid. Hvis været skulle slå seg vrangt med sterk motvind er det alltid mulighet til å padle inn til land, hente bilene og kjøre en del av neste strekk.

Antall deltakere: 18.

Mat: Alle vil bli delt inn i matlag som er ansvarlig for å servere treretters middag til alle. Kostnadene fordeles etter turen.

Transport: Kjøring avtales/ordnes av hver enkelt

Kostnader: Påmeldingsavgift kr 1200,- som ca. dekker overnatting (litt avhengig av hvor mange vi blir). Beløpet minus kr 300 refunderes om noen trekker seg. Kostnadene til mat ++ fordeles via vips på slutten av turen.

Det åpnes for påmelding søndag 3. april kl 17.00.

Dersom turen er fulltegnet er det mulig å sette seg på venteliste. Send i tilfelle en mail til Harald Aas, ha@toi.no

Velkommen!
Hilsen fyrturkomiteen, Eva, Gunnar og Harald


Publisert

i

, ,

av

Stikkord: