OKK-tur til Kristiansund – Hustadvika – Molde

Fra 24.7 til 29.7

NB! Påmelding åpner nederst på denne siden Torsdag 28. april kl 19.00

Velkommen til en spennende tur blant holmer og skjær ute i havgapet mellom Kristiansund og Molde.

Det er ingenting som er så mektig som storhavet. Og det er få steder som bringer deg så tett på havgapet på samme måte som Atlanterhavsvegen. Her blir du en del av naturelementene og det er et eldorado som utforskes aller best med kajakk.

På veien skal vi også padle beryktede Hustadvika. Hele området er storslått og vakkert, mangfoldig og dramatisk. Her kan du oppleve kontrastene i landskapet. Det er som om Skaperen har slengt fra seg et restparti av natur her ute i havet. Velkommen til – fjell, fjorder, bratte klipper, sandstrender og lune viker, blankskurte svaberg, grønne enger, fargerike blomster og mengder med sjøfugl.

Turen starter i Kristiansund og ender i Molde. Det blir overnatting i telt, på fyr og på campingplass. Høydepunkter er å padle mellom øyer med gamle fiskevær i Hustadvika og kanskje du også har lyst på en avveksling med å bestige et fjell med utsikt over padleruta som avveksling midtveis?

Kompetansekrav:

Teknikkurs. Du må også kunne padle i 5 km/t med fullastet kajakk. Turen går til dels i åpent farvann med noen lange krysninger. Dagsetapper mellom 15 – 25 km.

Turbeskrivelse

Vi starter søndag 24. juli i Kristiansund. Det er ca. 600 km fra Oslo (google viser rundt 8t ren kjøretid). Det er flere overnattingssteder i nærheten for de som ønsker å kjøre fra Oslo på lørdag og overnatter siste natten. For de musikkinteresserte er det fint å kombinere kajakkturen med et besøk på Jazzfestivalen i Molde som foregår 18. – 23. juli.

Søndag 24. juli: Startsted i Kristiansund – informasjon følger ved infomøte.

Ca. 15 km til Forøya i Averøy kommune. Overnatting i telt. Vi blir her i 2 netter. Dere trenger å ha med vann for 2 dager.

Mandag 25. juli: Muligheter å dele gruppe opp – en gruppe dagstur rundt Ekkilsøya – andre gruppe dagstur til Hestskjæret fyr og Orøya – begge ned mulighet for med bading og moro.

Tirsdag 26. juli: Ca. 20 km til Kvitholmen Fyr. På veien padler vi innom Håholmen for lunsj. Der er det også mulig å få se filmen om Ragnar Thorseths liv og ekspedisjoner.  Mulighet å fylle drikkevann  (igjen for 2 dager) Planen er å padle langs Atlanterhavsveien. (Den siste James Bond ble bla. filmet her 12) til vi ankommer Kvitholmen Fyr, hvor vi overnatter inne i 2 netter. Her er det vann til matlaging og vask, men ikke drikkevann.

Kvitholmen fyr

Onsdag 27. juli: Mulighet igjen å dele gruppen opp – en gruppe – dagstur på 4-5 t inkludert padletur til Kråkholmen (2 km) og fjelltur på Melen (768moh) med en fantastisk utsikt fra Sunnmøre til Trøndelag. Andre gruppe – utforske enda mer Atlanterhavsveien eller padletur mellom de små øyene mot fastlandssiden og bading på en kritthvit sandstrand som få vet om.  Overnatting på Kvitholmen.

Torsdag 28. juli: Lengste etappe – ca. 25 km til Bud Camping. I dag venter turens høydepunkt – padlingen langs Hustadvika. (Væravhengig) Underveis kan det blir lunsj i Vikan- hvor det finnes også en gammel museumsbutikk. Underveis kan vi stoppe ved Nordre Purkøya for et forfriskende bad. Til slutt sjekker vi inn på Bud Camping og tar en kort spasertur til Restaurant Bryggjen i Bud hvor vi spiser dagens middag (buffet med havets delikatesser).

Fredag 29. juli: Strekningen Bud- Molde er for langt derfor går dagens tur med ca. 20 km til Hollingsholmen, og hvis været tillater, padler vi ut til i fiskeværet Bjørnsund for lunsj. Dette er en ca. 5- 8 km omvei som forlenger turen. Vi padler inn til fergeleiet Hollingsholmen. Her er det greit å ta opp båtene og ta bussen til Molde og eventuelt videre til Kristiansund.

Viktig informasjon: Påmeldingen åpner torsdag 28.4. kl. 19:00. OKK arrangerer 2 sommerturer i år; en tur Kristiansund – Molde og en tur Solund; men man kan kun melde seg på en av turene.

Det er en påmeldingsavgift på 300 kr som ikke blir refundert ved avmelding.

De påmeldte vil bli invitert til et infomøte i mai hvor vi informerer detaljene om utgifter som overnattingen på fyret, parkeringsavgift, overnattingen på camping.

Vi har satt antall deltakere inkl. turledere til 19 personer, men hvis pågangen er stor kan du sette deg på venteliste.

Med glade padlehilsener

Wenche, Per, Ragnhild og Annett


Publisert

i

,

av

Stikkord: