OKK-tur til Solund og Værlandet

fra søn 31.7 til søn 7.8.

NB! Påmelding åpner nederst på denne siden torsdag 28. april kl 19

Vi har gleden av å invitere til en ukes padletur i vakkert øylandskap så langt vest man kommer i Norge, dvs i Solund kommune utenfor Sognefjorden. Dette er et røft og vakkert kystlandskap med massevis av øyer, trange sund, holmer og skjær, spennende historie og med storhavet rett utenfor.

Dag1: søn 31.7 – Ankomst Hardbakke, overnatting i telt.

Bilturen fra Oslo til Hardbakke i Solund kommune tar drøyt 9 timer. I Hardbakke parkerer vi bilene, laster av og overnatter i telt på plenen ved grendehuset. Her har vi også tilgang til dusj og do.

Dag 2: man 1.8 – padle fra Hardbakke til Buskøy (www.buskoy.no.)

Vi spiser frokost og tar en liten felles samling før vi gjør oss klar for dagens etappe til Buskøy (se bildet under). På Buskøy har vi booket oss inn for tre netter. Buskøy er et gammelt handelssted med historie tilbake til 1600-tallet som nå har fått et eget gårdsmuseum. Stedet og bygningene er nyoppusset med tanke på overnatting for slike som oss. Her vil vi trolig få en omvisning av vertskapet og kanskje også få se det gamle avrettingsstedet under Livdehelleren. På Buskøy kan vi også få tilgang til både badstu og badestamp.  Strekningen fra Hardbakke til Buskøy er ca. 18 km og går mesteparten av strekningen innaskjærs.

Dag 3: tirs 2.8 og dag 4: ons 3.8 – Dagsturer fra Buskøy

Disse dagene blir det dagsturer fra Buskøy. Her er det mange muligheter for flotte turer både østover, vestover, sydøstover og nordvestover og det er også mulig å dele opp gruppa slik at de som ønsker, kan padle langt og evt eksponert, og de som ønsker en mer roligere tur innaskjærs, kan få det. Her må vi uansett se an været.  

Dag 5: tors 4.8  

Plan A: Buskøy – Værlandet

Denne dagen blir litt mer væravhengig. Er det fint vær, er planen å padle nordvestover til Værlandet og overnatte i telt på plenen foran Værlandet gjesteheim. Turen er på 15 km, og en mulighet er å ta en ettermiddagstur opp på Den norske hesten på Alden.

Plan B: Buskøy – f.eks til Tangeneset  

En alternativ mulighet er å padle til Tangeneset. Dette er et sted som ble behørig portrettert i NRK-serien «Der ingen skulle tru». Programmet finner du her: https://tv.nrk.no/serie/der-ingen-skulle-tru-at-nokon-kunne-bu/sesong/14/episode/1 . Komiteen undersøker mulighetene for å slå opp telt på innmarka her.

Dag 6: fre 5.8

Plan A: Dagsturer rundt Værlandet

Her er det flere muligheter: f.eks kan vi padle rundt Alden og kanskje bestige den norske hesten, om man ikke gjorde det dagen før. Evt kan man padle ut til Bulandet og Sandøyna ytterst mot storhavet og så tilbake igjen via sørsida av Værøyna.

Plan B: Dagsturer f.eks i området ved Tangeneset.

Et mulig alternativ her er å drive litt øyhopping og navigasjonstrening ved Oldra, ytre Sula eller nord- og østover gjennom Stokkevågosen og inn blant alle øyene mot Liasundet.

Dag 7: lør 6.8

Plan A: Værlandet – Hardbakke, evt Hersviksbygda

Retur til Hardbakke: Har vi gunstig vær og dersom formen er fin og motivasjonen på plass, er planen å padle helt tibake til Hardbakke denne dagen. Men det er en tur på godt over tre mil. Alternativet er å padle til Hersviksbygda  (ca 18km) og bestille taxi derfra til Hardbakke for at noen kan hente biler for å kjøre kajakker og folk tilbake til Hardbakke. Det er en kjøretur på 26 minutter en vei.

Plan B:

Vi padler f.eks fra Tangeneset og ut til Ytre Sula, deretter sørover gjennom et par trange passasjer nord på Ytre Sula, så rundt Odden og tilbake til Hardbakke. Dette er en tur på ca 20 km.

I Hardbakke avslutter vi med felles middag. Overnatting natt til søndag er opp til hver enkelt. Her er det kanskje muligheter for å bestille seg inn på Solund leilighetshotell eller Solund gjestegård, eller man kan bo i telt.

Dag 7: søn 7.8

Hjemreisedag

LITT PRAKTISK INFO

krav til deltakelse:  Du må ha teknikkurs eller høyere og erfaring med å padle i bølger over tid (vind 8m/sek og inntil 1.5 m høye bølger).  Du må også kunne holde en snittfart på 5-6 km i timen over tid med fullastet kajakk.

Maks antall deltakere: 16 (inkl. 4 turledere).

Påmeldingen åpner: Torsdag 28.4 kl 19.00. Her er det førstemann til mølla som gjelder. Vi vil også lage venteliste dersom noen påmeldte må melde forfall.

Pris:  2000,-. Dette inkluderer tre netters overnatting innendørs på Buskøy samt et depositum på kr. 500,- og betales ved påmelding. Vi vil også sette en siste frist for avbestilling. Om du melder deg av innen denne fristen, får du refundert påmeldingsavgift unntatt depositum. Etter fristen får du ikke noe refundert. Alternativet er om en på ventelista ønsker å overta din plass. Da gjør dere opp påmeldingsavgift internt.

Transport til og fra Hardbakke: Dette må organiseres deltakerne imellom. Når alle har meldt seg på, lager vi en egen facebookgruppe med mulighet for å avtale samkjøring, kokelag osv.

Planleggingsmøte: Nærmere sommeren vil vi kalle inn til et planleggingsmøte i klubben der vi presenterer planen litt mer detaljert, evt oppretter kokelag, hvem som bor med hvem på Buskøy, avklare samkjøring t/r Oslo – Hardbakke osv.

Vi gleder oss til tur.

Hilsen komiteen (Inger Spangen, Knut Bryne, Anna Øksendal og Petter Voss).


Publisert

i

,

av

Stikkord: