Askerrunden 20. august 2022

Askerrunden ble avholdt i strålende vær og medlemmer i Oslo Kajakklubb hentet hjem flere premier – blant førsteplassene var Anders Winther Andersen i K1, Tora Juul og Vibeke Hafstad i K2 og Jørgen Skabo i K1 turklasse.

Det ble en perfekt start lørdag morgen, med lettskyet vær, vindstille og bare følgebåter i sikte på fjorden. Det ble konkurrert i racerkajakk/surfski, turkajakk og havkajakk og distansene var 17 km og 9 km. Løpet gikk fra Asker kajakklubb rundt Brønnøya og Langåra og tilbake til klubben hvor kort løype hadde målgang, mens lang løype padlet videre mot Konglungen, rundt Bjerkøya og tilbake igjen. Oslo Kajakklubb var godt representert og hentet hjem flere premier!

På 17 km-løypa gratulerer vi Anders Winther Andersen med seieren i K1 racer/surfski på tiden 1:16:57 og Jørgen Skabo med seier i turklassen på 1:27:01. Andersen kjempet om hundredeler mot Øystein Kvam fra Arendal KK og litt etter ham kom Simen Sogn-Larssen inn på en fin tredjeplass. Oslo Kajakklubb dekorerte også de neste tre plassene i klassen racer/surfski med Eivind Sørlie, Reidar Kjelløkken og Lars Litlere. Suverent!

Foto: Eva Langballe

Stort hurra for Tora Juul og Vibeke Hafstad som vant 17 km K2 for damer med god margin på tiden 1:31:17. Underveis innhentet de og padlet forbi Asker Skiklubb Kajakk som måtte ta til takke med andre- og tredjeplass, men det la ingen demper på den gode stemningen på brygga. Bra jobba, damer!

Foto: Einar Kjerschow

I åpen klasse 9 km for damer debuterte Eva Langballe på andreplass med tiden 00:59:35, knapt halvannet minutt etter vinneren Therese Hansen fra Asker Skiklubb Kajakk. Målet var å padle løpet på under en time. Svært fornøyd!

Foto: Vibeke Hafstad

Etter løpet serverte vertsklubben passende mat til utmattede deltakere og det var god stemning på brygga. Stor takk til Asker Skiklubb Kajakk for et supert arrangement!

Alt i alt en flott dag på vannet!


Publisert

i

,

av

Stikkord: