Ny dobbeltseier for Anders W. Andersen i NM Surfski 2022

Det ble to strake seire for Anders W. Andersen i helgens Sildodden Surfski Challenge, etter at han padlet inn til gull blant herrene i K1 på 01:22, foran Bent Bakke i Kristiansand Kajakklubb. I klassen for herrer i dobling tok Anders gull også gull sammen med Vegard R. Andersen, på 01:05.

Gullet var ikke lettjent denne gangen, for selv ikke med lite vind var sidebølger og de krevende forholdene ved Sild til å unngå. Anders og Bent hadde et realt sluttoppgjør, men den relativt ferske kristiansandspadleren måtte se seg slått med vel ett minutt. Fortsatt et sterkt resultat for begge medaljevinnerne, hvor Mats O. Wålstedt fra Stavanger KK ble bronsemedaljist etter å ha kommet inn ett sekund for seint til å ta sølvet.

Foto: Frode Nyhamn. Vegard R. Andersen midt i bildet til venstre, Anders W. Andersen midt i bildet til høyre.

Anders W. Andersen surfet videre inn til en førsteplass i klassen for herrer i doblinger, sammen med sønnen Vegard R. Andersen (01:05:07). Nok en gang kom Bent Bakke inn rett bak, denne gangen med millisekunders margin (01:05:41) sammen med Bjørn Kristensen. John T. Øvergaard og Gunnar H. Lille tok bronse i denne klassen, på 01:07:05.

Foto: Tjuvlånt fra Facebook-gruppa Bølgen Surfski – lek i en ski. Trolig tatt av Inge Motzfeldt

I klassen for mix dobbel tok Tora Juul sesongens tredje medalje, etter triumfene i Hisøy Rundt og Askerrunden. Hun padlet inn til bronse sammen med Einar Kjerschow på 01:13. Vinnerne i denne største dobbelklassen i NM var Thomas Chruickshank og Liv Janne Nergaard i Stavanger Kajakklubb (01:10) og Jørgen Lien og Mariannne B. Lien fra Tønsberg KK (01:12).

Foto: Tjuvlånt fra Facebook-gruppa Bølgen Surfski – lek i en ski. Trolig tatt av Inge Motzfeldt

Astrid Arnesen stilte som eneste kvinne til å forsvare klubbens ære blant kvinner K1. Hun tok en fin bronsemedalje på 01:57, etter vinneren Marianne B. Lien fra Tønsberg (01:51) og Bente Solberg fra BSI (01:52). Vi gratulerer alle medaljevinnerne, og gratulerer alle som deltok! Sildodden Surfski Challenge er et enormt lærerikt løp, og det er alltid god stemning etter løpene. Stor takk til arrangørene Bengt Otto Adeler, Risør ro- og padleklubb! De frivillige, følgebåtene og sikkerhetsansvarlige skal ha en kjempetakk for at de lager et så sikkert opplegg!


Publisert

i

av

Stikkord: