Padling og friluftsliv med skoler

jan 24th, 2023 | By | Category: Barn, Uten kategori

OKK inviterer skoler til padling og friluftsliv med naturen som læringsarena.

I 2020-2022 har OKK organisert gratis padleopplevelser og tverrfaglig uteskole for barn og ungdom fra 15 ulike skoler i samarbeid med lærere, rådgivere og miljøterapeuter som har deltatt. Vi mottar hele skoleklasser og mindre grupper. Ett fokusområde er å tilrettelegge aktiviteter som inkluderer unge med spesielle behov og utfordringer og sårbare grupper. Dette omfatter tema som folkehelse, livsmestring, psykisk helse, inkludering og mangfold.

Utforskning og læring for alle parter: Som idrettsklubb kan OKK bidra med tilrettelegging av padling med sjøen som læringsarena overfor barn og ungdom med ulike utfordringer ved å jobbe tett sammen med dyktige lærere og miljøterapeuter i skolen. Les mer om opplegget og evaluering fra lærere og elever her.

Vi oppfordrer skoler som er interessert til å ta kontakt med Stein Hagen, på mobil 48063256 eller på aktivitet@kajakkpolo

Chill, sier ungdommen. “Lax og Snacks” sier padleinstruktørerene Zverre Petlund og Vegard Rolland Andersen.

(Re)Lax og Snakcs.

Bildet viser ett av mange gode øyeblikk på padletur i Oslofjorden med skoleklasser i 2022-sesongen.
Her mediterer ungdommen fra Jordal skole i kajakken mens de får seg en beinstrekk og holder hverandres kajakk tett sammen i flåte.

Samarbeid. Samhold. Stillhet. Avspenning. Indre ro. Lytte til naturens lyder, nærme og langt borte.

Og gjett om ungdommen er takknemlig når de får en liten rute melkesjokolade før de skal padle videre til stranden. (Re)Lax og Snakcs.

Fantastisk meningsfylt å se ungdommen kose seg, mestre kajakkpadlingen og bidra til positiv gruppedynamikk ved å være vennlige og hjelpsomme overfor hverandre.
Hvordan var dagen for deg? Under evalueringen på slutten av dagen gir de fleste karakteren 8 av 10, 9 av 10 og 10 av 10, der 10 er best. Applaus og takk til den flotte ungdommen som er gode ambassadører for skolen sin på besøk hos Oslo Kajakklubb.
I 2022 kunne vi gi flotte natur og padleopplevelser til 1000 elever denne sesongen fra april til oktober.

Takk til våre støttespillere: Eivind Astrups Allmennyttige Stiftelse , Sparebankstiftelsen DNB , Bymiljøetaten i Oslo kommune , Miljødirektoratet , Helse- og omsorgsdepartementet (Norge) , Bydel Ullern, Bufdir: Barne- ungdoms- og familiedirektoratet , med flere.

Intervju nedenfor med friluftslivlærer og miljøterapeut Even Søgnen fra Bjørnsletta skole mens friluftslivklassen i 10. klasse padler ut Bestumkilen:

Se mer info og evaluering av prosjektet nedenfor.

Comments are closed.