Havpadlernes vårsamling 2023

Hvasser Motell, Tjøme, fredag 21. – søndag 23. april.

Start padlesesongen med å møte gamle padlevenner eller bli kjent med nye på vårsamlingen på Hvasser, Tjøme. Her blir det tilbud om forskjellige kurs, korte og lange turer og bølgelek dersom forholdene ligger til rette for det. Fredag og lørdag kveld samles vi til felles måltider og padleprat. Innkvarteringen er i hytter med dusj, WC og mulighet for å lage mat og tørke tøy. Hvis du er ny i klubben, er dette en fin mulighet til å bli kjent med andre padlere.

Samlingen er for havpadlere. Det vil ikke bli arrangert turer for Surfski eller SUP.

Hvem kan delta?

Vårsamlingen er åpen for alle medlemmer i Oslo Kajakklubb. Det legges til rette for at også padlere med funksjonsnedsettelser kan delta. Ved kapasitet åpnes kursene for deltakere som ikke er medlemmer av OKK.

Kurs og turer

Turer

Hvasser er et flott utgangspunkt for turer i både skjermet og mer åpent farvann. Det vil bli arrangert lavterskeltilbud med tilpasset padling, korte turer, mellomlange turer på 10 – 15 – 20 km samt lange turer på 20-30 km. Det blir turer for padlere på ulikt erfaringsnivå. Minstekravet for de enkleste turene er Grunnkurs Hav. Padlere med tilsvarende ferdighetsnivå kan også godtas. Alle turene ledes av NPF godkjente ledere på nivå aktivitetsleder eller høyere.

Vi vil også i år forsøke å tilby workshops med padletemaer som del av enkelte turer. Dette kommer vi tilbake til når turene presenteres fredag og lørdag under samlingen. Etter presentasjonen melder man seg på turene til dagen etter.

Endelig tilbud vil avhenge av hvor mange som deltar på samlingen.

Workshops med fokus bølgelek og teknikk

Det kan blir arrangert bølgelek eller teknikk-trening en av dagene hvis forholdene tillater det og det er tilstrekkelig interesse. Krav for å delta på bølgelek er teknikkurs eller tilsvarende ferdigheter. Ta med hjelm og hansker!

Kurs

De som skal delta på kurs melder seg på dette nederst på denne siden sammtidig som påmeldingen til samlingen. De som melder seg på kurs må også betale for samlingen i tillegg. Kurs holdes med forbehold om at det er tilstrekkelig mange deltagere på hvert kurs.

NPF Grunnkurs Hav 16timer

Dette er et nybegynnerkurs og hensikten er å lære sikkerhet og grunnleggende padleteknikk. Kurset varer i 16 timer som fordeles over lørdag og søndag, eventuelt fredag kveld. Kurset koster kr 2.400 for medlemmer av OKK, og kr 2.800 hvis du ikke er medlem. Prisen inkluderer kurs, Våttkort, lån av kajakk, åre, vest, trekk og tørrdrakt.

NPF Teknikkurs Hav 16t

Hensikten med kurset er å lære mer avansert padleteknikk, både framdriftstak og styretak. For å delta, må du ha fullført NPF Grunnkurs Hav. Kurset varer i 16 timer og fordeles over lørdag og søndag, eventuelt fredag kveld. Kurset koster kr 2.400 for medlemmer av OKK, og kr 2.800 hvis du ikke er medlem. Prisen inkluderer kurs, lån av kajakk, åre, vest, trekk og tørrdrakt.

Praktisk informasjon

Alle må selv sørge for transport til Hvasser. Det er en fordel om flere kjører sammen. Det er bare hyggelig å kjøre med noen du ikke kjenner fra før. Vi oppretter en egen Facebook-side for turen (OKK hav vårsamling 2023). Om noen har problemer med transport, kan dere selv koordinere dette på denne siden. Vi håper at flere kan ta med både to og tre kajakker på taket av bilen.

Vi leier en stor felles stue der vi møtes fredag kveld. Det serveres suppe fra ca klokken 19:00 (suppe er inkludert i deltageravgiften). Det blir gitt mer informasjon om helgens program kl. 21. Turlederne presenterer lørdagens turer.

Kurs og turer starter kl. 09:30 lørdag og kl. 10:00 på søndag. Annen beskjed kan bli gitt om disse tidene. På disse tidspunktene må deltakerne være klare til å sette kajakkene på vannet.

Lørdag kveld tennes grillene og vi samles til felles grilling middag og sosialt samvær. Hver enkelt tar med sin egen grillmat. Vi håper og tror det blir en strålende kveld.

Øvrige måltider lages selv, og hver enkelt av oss tar med tørrmat og drikke. Alle må være forberedt på å delta i rydding, vasking, etc. Før avreise må vi rydde, støvsuge, tømme søppel samt vaske de hyttene som vi overnatter. På felles lokale/kjøkken rydder vi og tømmer søppel, før Hvasser Motell vasker fellesarealet. Arrangementskomiteen fordeler ansvar.  

Overnatting

Vi har reservert 60 plasser i hyttene på Hvasser. I påmeldingen kan du oppgi navn på den eller de du gjerne vil bo sammen med, samt om du ønsker å dele seng med vedkommende.

Det er dyner og puter i hyttene. Hver enkelt må selv ta med lakenpose eller sengetøy samt håndklær.

Dette må du ha med!

Det er kaldt i vannet i april, så det er nødvendig med tørrdrakt, eventuelt tykkere våtdrakt (minst 4-5 mm). Man må være kledd slik at man kan fortsette turen etter en velt. Ha med rikelig med ulltøy, varm lue og hansker/votter.

Kursdeltakere kan låne tørrdrakt av klubben, inkludert i kursavgiften. Klubben har et begrenset antall tørrdrakter samt tykkere våtdrakter. Andre deltakere som ikke har egen tørrdrakt, kan leie av klubben for 200 kroner for helgen så langt beholdningen rekker. (De som skal leie tørrdrakter/låne av klubben må vise at de har padlesko ved utlevering av draktene)

Tørrdraktene deles ut i klubben torsdag 20. april fra kl 18:00 til 20:00.

Dersom du ikke har egen kajakk, kan du låne en klubbkajakk. Du kan også låne vest, åre og spruttrekk. Utstyret kan hentes i klubben torsdag 20. april fra kl 18:00 til 20:00. Deltakere som skal på kurs vil bli prioritert dersom det ikke er nok klubbkajakker, men dette vil du få informasjon om.

Ta med all drikke, grillmat til middag lørdag kveld, samt egen mat til alle måltider (unntatt fredag kveld)frokost og matpakker både lørdag og søndag. Husk termos til varm drikke. Vi sørger for varme griller lørdag kveld, men du må selv ha med grillmat. Felles suppe-middag fredag kveld er inkludert i påmeldingsavgiften.

Det er dyner og puter på hyttene, men du må selv ta med sengetøy eller lakenpose.

Påmelding og betaling

Aller siste frist for påmelding til samlingen er onsdag 12. april kl 19.00. Da stenges påmeldingen! Påmeldingen er ikke gyldig før du har betalt. Fyll ut hvem du ønsker å bo sammen med og hvilket utstyr du eventuelt ønsker å låne.

Aller siste frist for påmelding til kurs er samme som påmelding til samlingen. Frist for påmelding til samling er samme frist som angitt ovenfor.

Påmeldingsskjema og betalingsinformasjon finner du under denne invitasjonen på OKK.org. 

Priser

Deltaker på samlingen inkludert overnatting:  Kr 1.150,-

Deltaker på samlingen uten overnatting: Kr 350,-

Det inkluderer suppe til middag fredag, kaffe/te samt grillkull til grillene på lørdag. Betaling skjer ved påmelding. 

Avbestilling

Dersom du melder deg av innen onsdag 12. april kl 19:00 får du igjen pengene for overnattingen. Ingen refundering ved avmelding etter onsdag 12. april kl 19:00. Deltakeravgift for samlingen (350) blir ikke refundert. Utgiftene til kurs refunderes bare ved sykdom eller dersom kurset må avlyses p.g.a. for få deltagere.

Eventuell avbestilling av kurs og/eller samling sendes til epost post@okk.org  

Velkommen til en flott oppstart på padlesesongen

Vi oppmuntrer alle medlemmer av havpadlegruppa til å melde seg på samlingen, uavhengig av om du er parapadler, nytt medlem, litt øvet, eller en erfaren padler. Spesielt anbefaler vi nye medlemmer i klubben til å melde seg på – har du vært med på torsdagspadling så kan du være med på tur! Meld dere på så raskt som mulig.

Eventuelle spørsmål kan stilles på egen Facebook-side for turen (OKK hav vårsamling 2023).

Velkommen til hyggelig padletur – og ikke minst en sosial helg.   

Hilsen turkomiteen. Terje, Knut, Einar og Tom


Publisert

i

av

Stikkord: