Reisebrev fra vårsamling i Sevilla 2023

Reisebrev, skrevet av Jens-Ulrik Ruus Qvale

Fra 12-18 april var en stor gruppe av OKK’s utøvere i Sevilla på treningssamling. Tidligere har slike samlinger vært tradisjoner i OKK, men har dessverre utgått de siste årene på grunn av koronapandemien. Derfor var det en lettelse og glede å få ta med en gjeng på 17 utøvere og 2 trenere i år! Med en lovende værmelding og en motivert gjeng var denne samlingen nødt til å bli bra!

Sevilla er kjent for sine flotte padlefasiliteter som tiltrekker padlere, roere og kanoister fra hele verden. Her kan man padle på en kanal som går inn i byen hvor blir man lagt godt merke til av andre turister.

Sevilla, konkurransebane
Hele gruppa samlet

Den første natten ble oppholdet det luksuriøse hotel Barcélo, rett ved treningssenteret gruppa senere skulle bo på. Etter en stor frokost vugget utøverne ut av luksusen og til treningssenteret der standarden var noe lavere. Likevel, så var hotellfasilitetene mer enn gode nok!

Spisesal på treningssenteret

Det ble servert frokost, lunsj og middag og mellom øktene hadde utøverne fritid til å gjøre skolearbeid eller gå på butikken. Videre, så ble programmet satt opp av de to rutinerte trenerne Tom Selvik og Vegard Bull Jensen, og la opp til to padleøkter dagen. Blant annet ble det kjørt tester på distansene 1000m, 500m og 200m. Her pekte særlig av de yngre utøverne seg ut med flere solide perser! Utenom dette ble det lagt særlig fokus på balansetrening og tilvenning av de smalere båtene for de yngre utøverne. Også de eldre gutta viste flere gode formtegn med flere solide økter.

Videre, selv om oppholdet i varmen var for å trene, er det også viktig å styrke de sosiale båndene innad i treningsgruppa! Lørdag ettermiddag var gruppa ute for å spise sammen, som også er en tradisjon på OKK sine treningssamlinger. Ved å sitte sammen til de fleste måltider ble det lagt til rette for bedre bekjentskap på tvers av aldersforskjellene i gruppa.

Søndagen ble brukt til sightseeing blant de vakre turistattraksjonene i Sevilla.

Utenom trening ble dagene brukt til hyppige butikkbesøk for å sikre det nødvendig av godsaker, skolearbeid, shopping, soving og vandring i byen. Særlig den gigantiske butikken «Carrefour» ble et populært mål for en del av gjengen, her kunne man finne alt mellom himmel og jord. Også én av utøverne i gjengen ble særlig fornøyd da de fire eldre gutta valgte å spleise på en gave til denne utøveren.

Den raske 200m padleren Dastin fikk en helt ny sixpence fra merket «Dustin» og ble strålende fornøyd!
De største gutta på trening i flotte omgivelser.

Quiz: Hva er Sevilla mest kjent for?

«Catedral de Sevilla» er det tredje største kirkebygget i verden (og den største gotiske kirken). Blant de mange historiske artefaktene du kan få med deg i katedralen, er sarkofagen til Christofer Columbus den mest kjente.- Les mer om Christoffer Columbus


Publisert

i

, , ,

av

Stikkord: