Norges Cup 1 i Tysvær 20.– 21. mai

[Skrevet av: Eirik Usland-Gade]

Tysvær kano- og kajakklubb (TKKK) og NPF inviterte til Norges Cup åpning (NC1) for G/P 12, G/P14, U16, U18 og Senior på det regionale kajakkanlegget i Tysværvåg.

Etter en lang vinter med mye god innetrening og veiledning fra trenerbanden i OKK var det nå duket for sesongåpning i kjære Tysvær. OKK stilte med 10 ivrige utøvere som ville ut å konkurrere i årets Norgescup.

Reisen var fin og solen skinte hele veien. Omsider fremme i Tysvær, fikk vi oss et vakkert syn: vannet var flatt, solen skinte og temperaturen var behagelig, særdeles uvanlig på første Norgescupen for året.

Hygge og mat på tur er viktig ingrediens i Tom Selviks inkluderingsfilosofi

Denne gangen hadde vi med oss en god gjeng med utøvere i flere aldersklasser.

I piker 12 år var Helena Nystrøm Stenslet som smalt til med en klar seier i K1 200m og nok en dominerende oppvisning i K1 500m der hun også padlet seg til seier. Det var også et langløp der hun viste hva hun er lagd av og dro i fra til en klar seier. I denne aldersgruppen er det alltid gøy å følge med, ettersom det er disse som vil representere fremtiden til idretten – og den ser lyst ut for OKK.

Helena bakerst i midten med gul caps

I piker 14 år hadde vi med oss den nyeste utøveren til OKK, Yaroslava Koval. Konkurransen var sterk på K1 200m, men den unge padleren viste enormt talent og padlet seg inn til en førsteplass i både K1 200m og K1 500m, samt en sterk andreplass i langløpet sitt. Med tanke på at Yaroslava ikke har padlet mer enn noen måneder, viser dette at hun har et enormt talent og har en lovende karriere foran seg.

I gutter 12 hadde vi med oss en ung gutt som ville vise at også han er en konkurrent å se opp for: Neo Meyer. I finalen på K1 200m ble det et tett løp og det skilte bare 0.17 sekunder mellom Neo og førstemann. Dette er enormt bra prestasjon av denne unge gutten. I K1 500m var det også tett løp. Neo ledet store deler av løpet og klarte til slutt en solid andreplass. Neo har vist at han virkelig er en spennende utøver å følge med på fremover med enorme muligheter.

Helena og Neo jubler

I gutter 14 år hadde vi to sterke padlere, Endre Vatnar og Fredrik Holm Wigaard. I aldersgruppen 14 år er det et høyt nivå og mange gode padlere på vei opp. Endre kjørte ekstremt sterkt på K1 200m og kriget seg til en solid fjerdeplass og viste at han skal være med i praten i 14 årsklassen. Fredrik viste tidlig i sesongen at han er i form og det bekreftet han igjen på 200m der han padlet inn til seier. Endre fulgte tett på og han var oppe og luktet på pallen på distansen 500m. Han ble slått i spurten med 0.32 sekunder. Selv om det er surt å ikke være på pallen, er dette meget sterkt av denne unge karen og lover godt for kommende sesong.

Fredrik, Endre, Neo og Helena.

I ungdomsklassen U16år hadde vi også tre padlere: Alexander Røer-Amundsen, Fredrik Holm Wigaard og Jonathan Bjørnstad. Fredrik som kun er 14 år, ville prøve seg med gutta i klassen over. Jonathan kjempet med litt sykdom, men var klar til å padle 200m der han kjørte seg til en B-finale og kom i mål til en sterk tid på 52,26. Alexander har fokusert mye på både teknikk og kondis mens han har kriget med de voksne i Tirsdagsracet i år. Han klarte også å vise at han er med når farten er høy. På 200m klarte han å komme seg til A-finalen og padlet inn til en sterk syvendeplass, kun 2 sekunder bak en pallplass. Fredrik kom seg også til A-finalen der han padlet som «en mann med et mål» og kjørte seg inn til en god 3 plass.

Fredrik

Dette er imponerende sterkt av de unge OKK utøverne, ettersom dette er første gangen de kjemper om en plass til nordisk mesterskap. På 500m kom Jonathan til B-finalen. Han kjempet sterkt på lav frekvens, men etter noen motiverende rop fra land, la han opp til en enorm spurt og høy frekvens siste 200m inn til mål. I A-finalen stilte både Alex og Fredrik og det ble tett løp mellom dem. Fredrik trakk det lengste strået og slo Alex med noen små sekunder og det holdt til fjerdeplass for Fredrik og femteplass for Alex. Langløp var neste og det var en hurtig start på unggutta Fredrik og Alex endte i samme felt etter starten og jagde de som ledet. Alex, som tidligere nevnt, har yppet seg mot gamlegutta i T-race, visste hvordan man skal padle langløp og fikk vist fram et godt taktisk hode: etter 2500m var det Alex som krysset linjen først av de unge Oslo-utøverne: femte plass på Alex og sjette plass på Fredrik.

I junior damer og herrer hadde vi to sterke utøvere, Mina Jørundland og Dastin Farzelayev. I finalen viste Mina at hun også har god fart i seg. Tiden hennes hadde vært mer enn god nok til å være med i A-finalen, men i et hardt semifinale-heat ble det en sterk B-finale. Dette lover godt for denne unge kvinnen og Mina viser at hun har gjort en veldig god jobb gjennom vinteren og at resten av klassen hennes burde passe på i tiden fremover.

Dastin har trent målbevisst mot å bli en sterk sprinter. Etter et hardt forsøksheat og enda et sterkt semifinaleheat, var det duket for en B-finale. Til tross for en kort oppvarming, klarte han likevel å padle et godt løp og kom inn på tiden 48,68. På 500m viste Mina igjen at hun er sterk i kajakken og padlet seg inn på en god tid på 02.54,77 som er syvende beste tid blant junior kvinner. Dette er enormt godt jobba og vi øyner en lys sesong for Mina.

Eirik (til venstre)

I seniorklassen hadde vi med oss én utøver, Eirik Usland-Gade. Etter en ganske god start på sesongen i Danmark var Eirik sulten på å vise seg fram i Norge. Det gav seier i B-finalen på K1 200m og K1 500m, samt en sjetteplass på K1 1000m.

Ettersom dette var også et stevne hvor det ble kjørt testløp til U23 landslaget og U21 landslaget ble det også kjørt lagbåt. Med mannskapet Lars Børge Ivarsen(fana), Gudmund Lønning Staupe(Tysvær), Eirik Usland-Gade og Felix Kraavik Svanberg(fana) kjørte de seg inn til en sterk seier på K4 500m og en uforventet seier på K2 500m med Eirik og Lars Børge Ivarsen. Disse lagbåt-resultatene lover godt for sesongen og det blir spennende å se hva disse unge mennene kan få til.

Godt lederskap og padleglede

Etter helg med sterke prestasjoner fra Oslo kajakklubb, kan vi være kjempestolte av den padleglade gjengen vi hadde med oss. Vi vil også sende en stor takk til det kompetente trenerteamet vi har i klubben. Tom, Vegard, Jacob, Kristian, Thea og Mathias har lagt ned et grundig arbeid i utvikling av alle utøverne vi har i klubben!


Publisert

i

, , ,

av

Stikkord: