Flotte rundetider i vindfulle Asker!

Askerrunden 2023

Lørdag 19. august arrangerte Asker kajakklubb den årlige Askerrunden med løyper på 17 og 9 km, og et barneløp på 2 km. Etter en regnfull natt og tidlig morgen er det oppholdsvær med lett skydekke og båfolket har åpenbart ikke stått opp ennå. På startstreken feier vinden fra nordøst i 4-5 m/s med 8-10 m/s i kastene. Det blir en tøff start i motvind gjennom Vendelsund og sidebølger holder oss med selskap ved runding nord av Brønnøya og over til Langåra. Langs utsiden av Langåra får vi endelig medvind, mens ved running syd følger skrå sidebølger oss inn mot Solheim. Kort løype ender her, mens lang løype setter kursen mot Konglung-sundet og padler rundt Bjerkøya. Det blir en ny runde med sidebølger, medvind og motvind, før retur med sidebølger – og løypa går da på UTSIDEN av Konglungen (ikke innsiden!) og inn til mål ved Solheim. Utfordrende forhold i dag, altså!

Damer
Tora Juul har vist storform gjennom sommeren og bryr seg lite om bølger og vind. Hun leder sterkt gjennom hele løpet og vinner suverent 9 km åpen klasse for damer på tiden 54:34. Hurra! Noen minutter senere padler Eva Langballe inn til en andre plass på hyggelige 56:48 som er bedre enn i fjor.

Foto: Einar Kjerschow

Herrer
Nils Hvinden vinner 17 km i K1 turklasse med tiden 1:52:32. Eivind A. Sørlie 1:25:30 og Hans Ellingsen 1:28:27 sikrer henholdsvis andre og tredje plass i klassen 17 km for K1 racer/surfski. En hederlig innsats gjør også Lars Litleré, Ebbe Hartz, Magnus Ulimoen og Sverre Petlund. Sverre padles i senk av to damer i dobling helt i starten av løpet. Damene hjelper ham selvfølgelig opp i kajakken igjen før de fosser videre. Sverre fullfører 17 km-løypa, men klarer ikke å padle til topps etter påkjenningen. I K2 padler Anders Wenneberg og Kristoffer Tanderø inn til andreplass på 1:34:31. En absolutt respektabel tid med tanke på tiden de brukte på ilandstigning for å besiktige skadene etter grunnstøting underveis! Førsteplassene snappes for øvrig av deltakere fra arrangørklubben og langveisfarende. Neste år oppfordres arrangøren til å repetere løypetraséen på 17 km for de tilreisende. Den går vel på utsiden av Konglungen-sundet etter runding Bjerkøya, og ikke i lunere farvann på innsiden?

Foto: Eva R. Langballe

Einar Kjerschow er under rehabilitering for tennisalbue. Han stiller forsiktig opp på 9 km K1 herrer og vinner over albuen, konkurrentene, bølger og vind.

Foto: Eva R. Langballe

Som før er det svært hyggelig å delta i løp hos Asker Skiklubb Kajakk! Flott arrangement med fine fasiliteter. Imøtekommende klubbfolk over hele linja. Herlig målgangsmat og fine premier.

Her kan du lese mer

Om løpet: https://www.asker-skiklubb.no/contentcategory/948566050

Resultater: https://asker-skiklubb.no/news/9468648

Tekst: Eva R. Langballe


Publisert

i

,

av

Stikkord: