Hisøya Rundt- Årens dag 2023

Tuva satte ny løyperekord på Hisøya Rundt!

Foto: Anne M. Hausland

Det var en perfekt start på dagen for Hisøya Rundt den femte august. Spredte regnbyger på morgenen holder båtfolket hjemme en stund til, og solen titter velkomment frem bare minutter før start. Løpet på totalt 13 kilometer starter medstrøms fra Tangen og inn mot Arendal. Derfra og utover Galtesund kjemper vi i motvind og på strekket Hafsøysund til Nidelvas utløp får vi sidevind med bølger og dønninger fra havet. Innover Nidelva går det stort sett greit å padle motstrøms, for elva er ikke så stri i dag.

Tuva Langballe padler løpet for første gang og drar i land førsteplassen for K1 damer med ny løyperekord på 1:10:14. Hurra! Tora Juul er åpenbart i god form og gjennomfører med ny personlig rekord og andreplass på tiden 1:21:33. Tredjeplassen tar Eva Langballe med en akseptabel tid på 1:24:13. OKK-damene kledde dermed hele pallen!

Foto: Anne M. Hausland

Eivind Vold lar seg ikke stresse og ankommer noen minutter før start. Han vinner K1 herrer med tiden 56:05 og fjorårets løyperekord får stå til neste år. Hans Ivar Ellingsen padler sterkt inn til en tredje plass med tiden 1:03:49.

Foto: Eva R. Langballe

De erfarne padlerne Einar Kjerschow (Nord KK) og Olav Søyland (Flekkefjord KK) vinner K2 herrer med den respektable tiden 1:03:50.

Foto: Eva R. Langballe

Thomas Nilsen padler SUP-en fint gjennom løypa på tiden 1:26:35 og vinner sin klasse. Det er imponerende i seg selv å padle 13 km stående på brett – flesteparten av de andre SUP-erne padlet heller kort løype uten tidtagning.

Foto: Eva R. Langballe

Stein Hagen-Breda melder seg på SUP i åpen klasse uten tidtagning. Han får plass øverst på pallen, så jeg antar noen har merket seg rekkefølgen likevel!

Foto: Eva R. Langballe

Vel blåst arrangement og god gjennomføring. Ekstra stas å besøke Arendal som feiret 300 år og dessuten hadde besøk av Tall Ships Races!

Tekst: Eva R. Langballe


Publisert

i

,

av

Stikkord: