Tora og Knut på førsteplass i Drøbaksund Downwind

Foto: Mari Svarverud

Drøbaksund Downwind 2023

Drøbaksund Downwind 2023 ble vel gjennomført den tolvte august i et samarbeid mellom Oslo Kajakklubb og Drøbak Kajakklubb. Solen er på plass i lettskyet vær og sønnavinden øker på som forventet frem mot start. Det er meldt 6 m/s med vindkast på 11 m/s, det vil si bra med vind for alle deltakerne sett under ett og fra et nykommerperspektiv, mens de erfarne nok hadde håpet på enda mer vind!

Medvindsløpet er lagt opp med to distanser, lang løype Son-Drøbak på 20 km og kort løype Kroken-Drøbak på 12 km. Lang løype har kaldstart fra vannet i Brevikbukta og iveren tegner en fin startbue på vannet! En halvtime senere starter kort løype fra Krokstranden. Deltakerne skal her stå i vann til knærne, med sikkerhetslenken på og kjakken ved siden av, når startskuddet går! Det er ny erfaring for noen og setter en ekstra spiss på startspenningen.

Løpet går langs kystlinjen, men det gjelder likevel å velge riktig kurs! Lenger uti leia er det muligheter for fin surf og de erfarne utnytter maksimalt og fosser avgårde. Nærmere land trekker vinden litt skrått i retning land, med skråbølger inn og kryssbølger ut. Ellers, et par ferger fra Oslo og en hurtigbåt til Drøbak som kaster flere bølger på oss. Følgebåten passer imidlertid godt på og alle kom seg vel i mål!

Tora Juul er fortsatt i storform og vinner kort løype for damer med tiden 1:05:10. Blant herrene ble Inge Motzfelt premiert med en fjerdeplass på tiden 1.01:39.

Foto: Drøbak Kajakklubb

Knut Holmann mestrer alle forhold og suser inn på førsteplass i lang løype med tiden 1:20.09. Få minutter etter passerer Anders Winther Andersen mål som nummer tre med tiden 1:24:55. Kort etter ham kommer Anders S. Wenneberg inn på fjerde med tiden 1:26:37.

Foto: Drøbak Kajakklubb

Vel blåst arrangement og flott gjennomføring av alle de involverte. Et svært godt samarbeid mellom klubber og vi gleder oss til neste år!

PS Du kan lese mer om løpet og resultater på Facebook-sidene til Drøbaksund Surfski.

Tekst: Eva R. Langballe


Publisert

i

,

av

Stikkord: