Medaljedryss og personlige rekorder, en god helg for OKK

For andre gang i padlesesongen 2023 dro en stor gjeng fra OKK til i Vestlandets gjemte perle, Tysværvågen, for å delta i sesongens nest siste konkurranse. Helgen 9-10 september var det nemlig duket for NM i k1 for senior/junior og UM, ungdomsmesterskap, i lagbåt. Etter en sommer fylt med mye god trening og konkurranser stilte OKK med 17 motiverte utøvere og 3 dedikerte trenere. Denne gjengen endte med å dra inn nok av medaljer og personlige rekorder.


Den lange reisen til Tysvær er kjent for å være en tålmodighetsprøve for både de nyere og rutinerte utøverne våre. Ikke før det hadde gått 8 timer og 30 minutter var hele gjengen på plass, med såre bakender og trøtte ansikt. Tysvær er heller ikke kjent for å ha det beste været å konkurrere i. Heldigvis skulle Tysvær vise seg fra godsiden på lørdagen, med sol og medvind. Søndagen ble overskyet, svak medvind og noe regn.

I klassen piker 12 år har Helena Nystrøm Stenslet nok en gang markert seg som den dominerende padleren. Med gull på alle distanser og personlige rekorder på 200m og 500m. Også i gutter 12 år har Neo Meyer nok en gang klinket til med strålende resultater. Han vant og perset på 200m, vant langløp og endte med en andreplass på 500m etter et særdeles spennende løp. Også Jonathan Gathe Mo viste gode steg i riktig retning, han kvalifiserte seg til A-finale på 200m og perset med hele 5 sekunder! I denne aldersgruppen er det alltid gøy å følge med ettersom at det er
disse som utøverne som vil representere fremtiden til idretten, og for OKK ser det lyst ut!

Neo og Helena etter deres premieutdeling.

I piker 14 år viste flere av jentene hva de er laget av da de konkurrerte i både denne klassen og padlet lagbåt i U16-klassen! På distansen k4 500m fikk Cilja, Helena, Maria og Mari andreplass. Cilja og Mari stilte også på start mot de eldre jentene på k2 200m og 500m. Til tross for hard motstand var jentene kun sekunder unna medalje. Cilja, Maria og Yaroslava hevdet seg også i toppen i klassen piker 14 år. Yaroslava endte med to sølvmedaljer og Cilja med én bronsemedalje. For Maria ble det nesten medalje med en fjerdeplass på 500m. For alle jentene ble det satt personlige rekorder som jentene burde være stolte av. Igjen kan vi si at fremtiden til OKK ser lys ut

K4/k2-jentene

Når det kommer til G14 år var det ingen som ble overrasket da Fredrik Wigaard tok 3 av 3 mulige gullmedaljer. Likevel, så klinket Fredrik til og satte norgesrekord på k1 200m i klassen G14 med tiden 39,73sek. Videre var Endre Vatnar i slaget da han kom på fjerdeplass på k1 500m. Her var han kun 1,3 sek bak medalje og satte en ny personlig rekord med tiden 2:17,14. Også Leonard Sørli viste gode steg i riktig retning da han tok tredjeplassen i B-finalen på 500m og satte nye personlige rekorder hele helgen. Sammen med Endre, Cilja og Helena tok Leonard andreplassen på k4 500 mix.

I klassen herrer U16 var det i likhet med damer U16 kun lagbåt på programmet, hvor det ble vunnet gull på gull på gull. OKK vant alle distanser i både k2 og k4! Fredrik Wigaard og Alexander Røer Amundsen samlet inn tre gullmedaljer sammen og presterte utrolig sterkt hele helgen. Jonathan Bjørnstad og Johan Greben kjørte også flere solide løp i k2. Videre var det Fredrik, Alexander, Jonathan og Johan som vant k4 200m og Fredrik, Alexander, Endre og Johan som vant k4 500m.

Fornøyde gutter etter seierne i k4!

I junior herrer stilte den sterke Dastin Farzelayev på distansene 200m og 500m. Etter en mislykket 200m padlet han sterkt på 500m. I nøytrale forhold kom han inn på tiden 2:06,68. I gode forhold har vi troen på at Dastin snart kan bryte barrieren på 2:00 på 500m!

Til slutt, så presterte også våre utøvere i senior-klassen på høyt nivå. På 200m ble Eirik Usland-Gade nummer 8 i A-finalen med tiden 37,66 sek. Håkon Hafstad kom på andreplass i B-finalen på samme distanse med tiden 38,24 sek. En sykdomspreget Øystein Andreassen padlet også inn til en sterk 6-plass i B-finalen med tiden 39,71 sek. Også tidligere aktiv padler Tobias Feght ble med OKK-gjengen i helgen. Han har lenge slitt med skader og presterte godt i forhold til lite trening og mange år uten padling. Videre, på 1000m klarte storfavoritten Amund Vold å vinne komfortabelt med tiden 3:33,41 hele 4 sekunder foran andreplassen. Håkon klarte å kvalifisere seg til A-finalen hvor han padlet seg inn til 8-plass. I B-finalen vant Eirik og Jens-Ulrik Ruus Qvale sikret andreplassen. Her perset Eirik med 4 sekunder og Jens-Ulrik med 6 sekunder.

Det er lett å smile når all treningen gir resultater!

På søndagen var alle sine øyne på en duell mellom padleren fra Strand Kajakklubb, U23 europamester Gunnar Nydal Eide, og OKK’s Amund Vold på 500m. Her skulle nemlig kongepokalen deles ut. Det hele endte med at Amund måtte se seg slått av Gunnar med 1,3 sekunder. Ellers klarte Eirik nok en gang å kvalifisere seg til A-finalen og satte igjen personlige rekorder. Håkon presterte godt i B-finalen med tredjeplass. Da det kom til 5000m var ingen overrasket da Amund sklei over målstreken i ensom majestet. Jens-Ulrik viste her god kjørestyrke og krysset målstreken som nummer 9.

OKK gratulerer gjengen med strålende resultater og takker for nok en fin tur. Vi gleder oss allerede til NC6 på Årungen, 23-24 september. Her er det NM i lagbåt for seniorene, som kan by på en innholdsrik helg og flere gode resultater!

Godt lederskap og padleglede

Etter helg med sterke prestasjoner fra Oslo Kajakklubb, kan vi være kjempestolte av den padleglade gjengen vi hadde med oss. Vi vil også sende en stor takk til det kompetente trenerteamet vi har i klubben. Tom, Vegard, Jacob, Kristian, Thea og Mathias har lagt ned et grundig arbeid i utvikling av alle utøverne vi har i klubben!


Publisert

i

,

av

Stikkord: