OKK Fyrtur for aktivitetsledere 8.-12. mai 2024

Årets fyrtur går fra Lillesand til Risør fra onsdag 8. til søndag 12. mai 2024.
Det blir altså ikke 17-mai helga denne gang, men vi kan jo ta med oss flagg og godt humør for det! Turen har plass til 18 deltakere. Påmelding åpnes mandag 4. mars kl 22.00. Først til mølla.

Kartet viser ruta og distanser.

Onsdag 8. mai: Vi møtes i Lillesand kl 19.00. Det tar ca fire timer å kjøre fra Oslo, men siden det er onsdag før himmelfarten kan det bli en del kø. Det er kun ca. to kilometer å padle ut til fyret (nøyaktig hvor vi parkerer kan vi beslutte senere). Det er derfor ikke noe i veien for å padle ut i puljer om det er noen som vil ankomme tidligere – eller senere. Mange av oss har vært her tidligere og er godt kjent.

Middag når alle er kommet og senest kl 21.00.

  Saltholmen fyr

Torsdag 9. mai: Vi padler til Torungen fyr ved Arendal (31 km). Dette er det lengste strekket på turen og også det som er mest åpent. Men det er fin padling og forhåpentligvis har vi vinden i ryggen!

  Torungen fyr

Fredag 10. mai: Vi fortsetter fra Torungen til Furøya ved Tvedestrand (ca 29 km). Dersom været er fint, padler vi på utsiden av Tromøya og kanskje også på utsiden av Flosterøya før vi setter nesa innover mot Tvedestrand. Ved dårlig vær, eller om det er ønskelig, er det også mulig å padle innenskjærs hele veien. På Furøya overnatter vi ikke på fyr, men på en gammel fredet herregård. Et nydelig sted.

Furøya

Lørdag 11. mai: Vi fortsetter til Lyngør fyr (ca 20 km), enten gjennom trange idylliske sund på utsiden av Sandøya, eller helt innaskjærs. Turen gjennom Lyngør er en klassiker om du ikke har vært her før.

  Lyngør fyr

Søndag 12. mai: Lyngør fyr til Risør (12 km) der turen avsluttes. Sjåførene tar drosje tilbake til Lillesand for å hente bilene før retur til Oslo.

Transport og navigering: Alle ordner selv med transport til Lillesand, fortrinnsvis to i hver bil. Navigering mellom de ulike fyrene delegeres av arrangementskomiteen samtidig som matlagene settes opp. Alle må ha med kart (kan lastes ned fra Kartmannen eller fra Kartverket). Dette er en ypperlig anledning til å trene navigering!

Mat: Vi organiserer med 4 matlag når det nærmer seg. Disse har ansvar for å servere en treretters middag på ett av fyrene. Dette er ikke noen slanketur. Matlaget har også ansvar for å organisere utvask dagen etter. Alle hjelper til.

Mat til frokost og nistepakke, samt drikke, ordner den enkelte. På fredag er det mulig å proviantere i Kilsund der vi padler forbi en matbutikk.

Praktisk: Maks deltakere er 18 (inkludert arrangementskomiteen). På Saltholmen er det kun 15 (gode) sengeplasser. Mulig det er ekstra madrasser, men tre stykker tar med liggeunderlag for sikkerhets skyld. Alle må ha med sovepose til Saltholmen. På de andre hyttene er det sengeklær slik at du kan bruke lakenpose om du foretrekker det.

På Torungen er det ikke drikkevann (kun sisternevann). Vi må derfor ha med noen vannposer som kan fylles på Saltholmen (som har kommunalt vann).

Påmelding: Turen er for aktivitetsledere i OKK.Påmeldingen åpner mandag 4. mars kl 22.00.  Etter det er det først til mølla. Påmeldingsavgiften er kr 950,- som dekker overnatting. Hvis turen ikke blir fulltegnet, vil overnattingsprisen bli litt høyere. Fellesutgifter til mat gjøres opp via vipps.

Dersom du må trekke deg fra turen, anbefaler vi at du får en annen til å ta din plass (det er ofte venteliste) og at dere gjør opp påmeldingsavgiften dere imellom. Ved avbestilling til klubben trekkes et gebyr på kr 350,-

Vel møtt til vårens vakreste padletur!

Hilsen de tre musketerer, Gunnar, Peter og Harald


Publisert

i

,

av

Stikkord: