Invitasjon til OKKs sommertur på nordlige deler av Helgelandskysten 3.- 10. august 2024

Vi starter og slutter helt nord på Dønna og padler nordover mot Rødøy og Rødøyløva før vi setter kursen sydover igjen mot Dønna. I utgangspunktet satser vi i år på alle netter i telt, men ved mye dårlig vær, prøver vi å få booket oss inn et sted (eller to) mens vi er på turen evt når vi ser værmeldingen uka før turstart. Fordelen med telt er at vi er mer fleksible med tanke på vind og sjø, og ruteplanen vi har lagt må sannsynligvis endres underveis ut fra forholdene, men tid for avreise og ankomst satser vi på å holde.

Vi satser på dagsetapper på mellom 15 og 25 km.

Krav til deltaekerne: For å delta må du minst ha teknikkkurs og ha erfaring med å padle i relativt høye bølger. Du bør kunne holde en marsjfart over tid på om lag 5-6 km i timen med fullpakket kajakk i lite vind. Påmeldte som vi i komiteen ikke kjenner fra før, kan bli bedt om å delta sammen med en eller flere av oss på f.eks en onsdagspadling.

Praktisk info: Det blir to muligheter for å handle underveis.

Etter påmelding deler vi inn i kjørelag og matlag og satser på at vi får koblet de med bil sammen med de uten. Om noen kunne tenke seg å kjøre en fulllasta kajakkhenger t/r Oslo, så ta kontakt med en av oss i arrangementskomiteen. I så fall åpner det seg muligheter for å fly t/r Sandnessjøen eller Bodø og komme seg derfra til Dønna med offentlig kommunikasjon.  

Antall deltakere og påmelding:

Påmeldinga er åpen fra ons 10.4 kl. 22 til 17.4 kl. 22. Det er satt av 15 plasser ut over oss i turkomiteen. Er interessen stor, blir det loddtrekning blant de som har meldt seg på. Får du plass, men trekker deg på et senere tidspunkt, får du ikke refundert påmeldingsavgiften.

NB! Påmelding helt nederst på denne siden.

Påmeldingsavgift:

Kr. 500,- som betales senest to dager etter evt loddtrekning. Info om framgangsmåte for betaling kommer da på mail til hver enkelt. Om du trekker deg etter innbetalt påmeldingsavgift, får du ikke refundert denne.

TURPLAN:

Ankomst: lør 3.8: Vi møtes på campingplassen på Åkerøya camping nord-vest på Dønna lørdag kveld.  

Kjøreturen Oslo – Åkerøya camping tar ifølge Google maps ca 14 timer. Dermed rekker man å komme et godt stykke på vei om man f.eks kjører nordover rett etter jobb på fredag. Vi overnatter i telt på campingen (sikkert også mulig å booke campinghytte for de som ønsker det).

Dag 1, søn 4.8:  Dønna – Lovund

Om været er bra nok er planen å padle ut til Lovund. Da er det to muligheter: avhengig av vær og vind:

1) Kjøre fra campingen opp til nordspissen av Dønna, pakke kajakker og sette igjen bilene her. Padleturen blir da ca 22 km,       

2) Starte padleturen fra campingen. Padleturen blir da ca 31 km.

På Lovund telter vi trolig i Hestvika.

Dag 2, man 5.8:  Lovund – Lurøy/Stigen

Vi padler inn til Lurøy, handler i butikken, padler over til f.eks øya Stigen der vi telter. Evt kan vi kanskje booke oss inn med overnatting på Rådhusplassen https://radhusplassen.com/ (kostet 450,- i oppredd seng i 2021).

Dag 3, tirs 6.8:  Lurøy – Hestmona/Selsøya

Vi padler over til Hestmona og overnatter på ett av to fine steder nord på øya. Mulighet for topptur på Hestmannen.

Dag 4 ons 7.8: Hestmona – Rødøy

Vi padler nordover til sydspissen av Rødøy der vi handler på butikken, og padler videre opp til Storsanden der vi slår opp teltene rett under Rødøyløva. Mulighet for topptur opp på Rødøyløva.

Dag 5 tors 8.8: Rødøy – Tonnes/Buneset

Vi padler til Tonnes og overnatter enten på campingplassen eller prøver å bestille overnatting på Polarsirkelgården på Buneset om været er dårlig. Det kostet i 2021 600,- per person i oppredd seng med frokost. Overnatting i telt med tilgang til servicehus koster 200,-. Vi kan få middag servert eller lage selv ved teltene. Villcamping i dette området er selvsagt også en mulighet.

Dag 6 fre 9.8: Tonnes – Tomma

Vi padler til nordsida av øya Tomma der det ser ut til å være noen fine teltsteder.

Dag 7 lør 10.8: Tomma – Dønna

Vi padler tilbake til bilene (ca 15 km om de står lengst nord på Dønna, ca 30 om til campingen) og avslutter turen. Dermed har de som må på jobb på mandag rimelig bra med tid på å kjøre hjem til Oslo med en overnatting underveis.

Hilsen arrangementskomiteen Petter Voss (pettervoss@yahoo.no ), Harald Aas (harald.aas@toi.no), Cathrine Hagem (cathrine.hagem@ssb.no)  , Marte Øvrum (Marte.ovrum@gmail),  Eiliv Vågslid (eilvag@online.no)

Teltplass på Lamøya (OKK-turen 2021)
Mot Hestmona (OKK-turen 2021)

Publisert

i

av

Stikkord: