Reisebrev fra NC2 i Kristiansand

Helgen 25-26 mai var nok en stor gjeng fra OKK i Kristiansand og konkurrerte under Norgescup 2. Turen gikk sørover med 22 konkurranseklare utøvere og 2 trenere med buss, bil og tog. Linker til bilder fra stevnet og fullstendige resultater er vedlagt nederst i artikkelen.

Foto: Helge Hafstad

Dag 1 var i stor grad preget av høye varmegrader og la opp til gode løp, til tross for motvind. Først ut var senior herrer på K1 1000m, en blodtung distanse som ble enda tyngre i motvinden. Her kriget både Eirik Usland-Gade og Jens-Ulrik Ruus Qvale seg til A-finaler hvor de endte som nr 9 og 8. Gutta begynte her å bli preget i armene etter å ha kjørt harde løp i både forsøksheatet og semi-finalen før selve finalen.

Fra seniors semi-finale, foto: Tindra Demey

Senere på dagen skulle herrene i U16 ut i ilden på k1 200m. I denne klassen hadde OKK Endre Vatnar på startstreken og kjørte kun 2 sekunder bak sin beste tid under NC1 i Tysvær da forholdene var gode. Endre viser og at han har gjort framskritt i forhold til sine konkurrenter fra NC1 og vant C-finalen og slo samtlige av tidene som ble satt i B-finalen. I A-finalen hadde OKK sitt supertalent, Fredrik Wigaard, som nok en gang leverte igjen et utrolig godt utført løp og tok igjen en overbevisende seier. I damer U16 stilte talentet Helena Stenslet opp som U14 padler og klinte til med en 7-plass i A-finalen. I B-finalen stilte Tindra Demey, Maria Årdal, Yaroslava Koval, Natalie Øien og Mari Asserson. Alle utøverne kjempet hardt om plassene i denne finalen og har tatt steg fra forrige konkurransehelg. OKK fryder seg over å ha en så sterk flåte i dameklassen!

Maria i fint driv, foto: Helge Hafstad

I juniorklassen stilte Alexander Røer-Amundsen opp på k1 1000m. I likhet med senior-gutta ble løpet langt, og i tøff motvind og med en dårlig start klarte Alexander likevel å padle inn til en solid 4-plass, kun 0,9sek bak bronsemedaljen og 1,27 sek bak sølvet. Veien videre ser lys ut for Alex, og det er tydelig at pilen peker i riktig retning! Det samme gjelder Dastin Farzelayev som padlet et sterkt løp i forsøksheatet og kom direkte til A-finale på k1 200. I finalen gikk det dessverre ikke helt hans vei og marginene var små fra å klatre på resultatlisten. Også Alex stilte på k1 200m og kom på en sterk 4-plass, Dastin endte på en 9-plass. Vår eneste juniorpadler i dameklassen, Mina Jørunland, stilte på både k1 200 og k1 1000m. På k1 200m viste Mina framskritt fra sist konkurranse, og padlet også et godt løp på k1 1000m. OKK har troen på at Mina vil vise gode framskritt nå som hennes teknikk og balanse stadig forbedres!

I U14 har OKK radar-paret Neo Meyer og Jonathan Mo. Etter at det ikke klaffet helt i forsøksheatet til Jonathan, klinket han til med seier i B-finalen og slo samtlige av tidene satt i A-finalen. I forhold til NC1 viser Jonathan at treningen han har lagt ned har gitt fremskritt. Han padlet 4 sek treigere enn sist, hvor flere av de andre utøverne var opp mot 7 sek treigere. I A-finalen innfridde Neo med seier etter en tett kamp om medaljene en småsur tredjeplass under NC1. Neo viser og at treningen han har gjort gir resultater og OKK gleder seg til å følge med på veien videre med gutta i U14. På damesiden var det og en tett kamp om det edle metallet, hvor Yaroslava Donets endte på en meget sterk andreplass, kun 2,9 sek bak førsteplassen. OKK gratulerer! Ellers stilte Vilde Lyng og Oda Øyrehagen og kom på 6 og 7-plass. OKK ser også her store forbedringer i pikenes tekniske ferdigheter og de klarer stadig å mestre smalere og smalere kajakker. På pikenes langløp endte Yaroslava på 5-plass og marginene mellom Vilde og Oda var igjen små da de krysset målstreken på 7 og 8-plass. Eetter å ha konkurrert i U16 stilte Helena Stenslet på langløpet i U14 og tok seieren etter et taktisk løp tatt rett ut av boka! På guttas langløp kom Neo på en sterk 3-plass og Jonathan på en god 8-plass.

For vår yngste padler i U12 ble resultatene og gode! Helena Kristiansen endte med en sterk 6-plass i A-finalen på k1 200m og en enda sterkere 5-plass på pikenes langløp etter en spennende sluttspurt mot en padler fra Tysvær Kajakklubb.

Mot slutten av første dag var det duket for herrenes K1 200m, en distanse hvor det nasjonale nivået stadig heves. Joachim Seljelid imponerte både seg selv og andre med et meget sterkt forsøk og en god B-finale hvor han endte som nr 7. Her var han kun over sekundet bak utøvere som har hevet seg i norgeseliten på distansen. Ellers kriget både Eirik Usland-Gade og Håkon Hafstad i toppen av B-finalen, som nr 2 og 1. Begge utøverne var skuffet over å ikke komme til A-finalen, men leverte gode løp i finalen. Eirik hadde og kjørt tre harde løp på k1 1000m. Disse løpene var bedre enn flere av tidene som ble satt i A-finalen, og ga gutta en liten opptur etter en tung dag.

Gutta over målstreken i B-finalen på k1 200m, foto: Helge Hafstad

Dag 1 ble avsluttet i kjent OKK-stil: hyggelig middag i byen med både utøvere og trenere. Samtlige av utøverne vugget ut av restauranten med fulle mager, men var fortsatt sultne på gode resultater under dag 2.

Foto: Helge Hafstad

På dag 2 var det nok en gang seniorgutta som skulle først ut i ilden, igjen i tung motvind på k1 500m. Etter å ha stått over 1000m dagen før viste Håkon at han hadde krutt i armene og leverte et solid forsøksheat som ga direkte plass i A-finalen. Her kjempet Håkon hardt hele veien og endte med en 7-plass. Nok en gang var marginene små for de foran, og Håkon viste at han er å regne med når det gjelder. I B-finalen endte Eirik og Jens-Ulrik på en 2-plass og 7-plass, begge helt ok fornøyd med løpene. En preget Joachim Seljelid endte dessverre med å ryke ut etter forsøksheatet, et heat hvor han møtte tøff motstand. Å få til et taktisk riktig løp i krevende forhold er vanskelig og utfordret alle utøverne denne dagen.

Neste klasse ut i vinden var U16, hvor Fredrik Wigaard igjen stilte som storfavoritt etter en vanvittig prestasjon under NC1. Igjen innfridde Fredrik og leverte et sterkt løp som tok seieren på tiden 2:01,36. For Endre Vatnar ble resultatet bedre enn på k1 200, med en 6-plass i B-finalen. Endre viser her at han er å regne med på de lengre distansene! For damene preget igjen vår U14 padler Helena Stenslet løpet i U16-klassen. Nok en sterk plassering med 7-plass gir Helena muligheter til å stille i Nordisk mesterskap, til tross for at hun er U14-padler. Ellers preget resten av OKK damene løpet i B-finalen. Det ble en tett kamp mellom samtlige av damene, og OKK fryder seg igjen over å ha en lys fremtid for damepadlerne!

For U14 gutta ble A-finalen uhyre spennende på k1 500m. Helt inn til mål kjempet Neo om plassen på toppen av podiet, som til slutt ble hans etter en lang og nervepirrende kamp. Igjen viste Jonathan Mo at trening gir fremskritt da han klarte å kvalifisere seg til A-finalen. Med enda mer trening har OKK troen på at Jonathan kan hevde seg enda mer og vi gleder oss til fortsettelsen. Yaroslava Donets, endte det nok en gang med edelt metall, imens Vilde endte på en god 5-plass. OKK gratulerer.

For vår eneste pike i U12, Helena Kristiansen, ble resultatet på k1 500m nok en gang en sterk 6-plass, med kun 6 sekunder opp til det edle metallet. OKK gleder seg til fortsettelsen med Helena, som også stadig mestrer smalere kajakker og får bedre tekniske ferdigheter!

I juniorklassen padlet Alexander Røer-Amundsen et sterkt løp som endte med en 5-plass i A-finalen. Dastin Farzelayev padlet et meget sterkt forsøksheat etter mye god trening de siste ukene, men fikk ikke like gode svar i B-finalen. For Mina Jørundsland var igjen marginene små for å klatre flere plasser på resultatlisten. OKK gleder seg til å se forbedringene Mina, Dastin og Alex kan gjøre fremover!

Med det takker OKK for nok en god konkurransehelg og gleder oss til neste i Bergen 22.06-23.06. OKK har vært heldige med å få tilsendt flere bilder fra helgens konkurranser, linker til disse bildene og fullstendige resultater vedlegges under.

Fotoalbum fra Helge Hafstad: https://photos.google.com/share/AF1QipPArPm6m-WhaqpNnCcmBH7KXrj6Q89VnnLc2v9YE7huCUq22g3NDHNZQsPwtfHQzg?key=OHpmYlpXeVU1UHFydFV6bGVuN3ZGVnBFMVRwaFJn

Fotoalbum fra Tindra Demey: https://photos.google.com/share/AF1QipNZ_I3CEHHZvPXN-dtwHreW0RHlMalSIrSUoHIOaFwRpunKviPif5Bapn3uQbP9vQ?key=QVBRWHJ3MkE5ek52alc2MkFpX0toQXJLUndvTUpR

Link til fullstendige resultater: https://racemanager.no/results/competition/272911/


Publisert

i

, , ,

av

Stikkord: