Familiepadling lørdag 4. juli kl. 10-14

Dato/Tid
Dato(er) – 04.07.2020
10:00 – 14:00

Sted
Oslo Kajakklubb

Beskrivelse

Familiepadling hver første lørdag i måneden!

Turen blir kort, og på barnas premisser. V håper at det gir både foreldre og barn lyst til å padle mer, og at det kan være såpass mange aktive familier i klubben at vi i fremtiden f.eks. kan organisere overnattingsturer for familier.

Turplan:

Vi møter opp på brygga til OKK kl: 10:00. Derfra padler vi (og tauer de som trenger det) over Bestumkilen og til Bygdøy sjøbad.

Ved sjøbadet går vi i land, og spiser egen medbrakt niste. Litt tursnacks og noe godt å drikke og sjokolade hører med. De som vil bade, vasse eller plaske gjør det. Når vi kommer tilbake til klubben på bryggekanten mellom 13 og 14, kan vi grille pølser om det er stemning for det.  OKK turleder har alt som trengs av pølser, lomper, ketchup..

Hvis været tillater det og stemningen tilsier det gjør vi turen lengre ved å enten padle langs Bygdøy et lite stykke og tilbake igjen, eller rundt Killingen. Total planlagt distanse er 3-4 kilometer. Varighet blir til ca. kl 14, men vurderes ut fra deltakernes ønsker eller behov.

Krav til å delta:

Å dra på tur med barn kan være krevende, og det er viktig at de som deltar er klar over dette. Det er de voksne foresatte som har ansvar for sitt/sine barn. Turleder tilrettelegger etter beste evne, og bidrar med det han kan mht. utstyr, sikkerhet, turledelse, førstehjelp og livredningskompetanse.

– Det stilles ikke krav om at barna som deltar kan padle, men de voksne deltakerne bør minst ha avlagt introduksjonskurs hav og må være såpass trygg på sine padleferdigheter at de også kan ta ansvar for sine barn.

– Alle som deltar skal ha flytevest, barn som ikke er svømmedyktige må ha redningsvest.

– Max ett svømmeudyktig barn pr voksen. Tenker du å ha med flere barn er det opp til foreldrene å vurdere om det er forsvarlig. Snakk med turleder Stein Hagen på mobil 48063256.

– Turleder kan avvise deltakelse dersom han vurderer det uforsvarlig.

Utstyr:

– Det er begrenset med havkajakker til barn i klubben, og skjærgårdskajakker og annet er ikke særlig egnet til å taue. Hvis det er mangel på barnekajakker kan litt større barn også padle de minste havkajakkene som er ment for ungdom og “small-size” voksne.

– Taueliner er lurt å ha tilgjengelig dersom barnet sitter i egen kajakk, dette kan lånes i klubben av turleder.

– Ta med ekstra klær, det er stor sjanse for å bli våt. Våtdrakt er også fint å padle i, særlig for barna.

– Ta med det dere vil spise og drikke.

Vi ønsker at de som tenker å delta gir beskjed (aktivitet@okk.org) om dette senest fredagen 3. juli.

Det er 10 plasser totalt. 6 er reservert og 4 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Bestilling er stengt for denne hendelsen.