Fra Koster til Fjällbacka

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 29.05.2019 – 02.06.2019
00:00

Beskrivelse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velkommen til havpadlegruppas vårtur som arrangeres på Bohuslänkysten i himmelfartshelga onsdag 29. mai til søndag 2. juni. Her er det et vell av små øyer, holmer og trange passasjer som det er morsomt å utforske.

For å bli med må du ha gjennomført grunnkurs, ha litt padleerfaring og kunne pakke kajakk med mat, telt, sovepose og kokekar. Dagsetappene er 15-20 kilometer, men det er mulig å forlenge dem.

Startpunkt er Bofors camping syd for Strømstad ca. to timers kjøring fra Oslo (uten kø) hvor vi overnatter fra onsdag til torsdag. De som ønsker kan kjøre grytidlig torsdag morgen og likevel rekke padlestart kl. 10.00.

Mål for dagen er teltplass på Brattskär like syd for Sydkoster, kun ca. 7 kilometers padling. Men er været fint og stemningen god padler vi ut sundet mellom Nord- og Sydkoster og utforsker skjærgården på utsiden med mange selkolonier før vi slår leir for kvelden. Da kan turen bli så lang som vi ønsker.

Fredag krysser vi tilbake over Kosterfjorden og setter kursen sydover til Ulsholmen på utsiden av Tjurpannans Naturreservat (syd for Havstensund), en nydelig liten holme med hvite strender og vakre gressletter. Det er ca 20 kilometer padling og det meste av turen kan gå i skjermet farvann.

Lørdag fortsetter vi til Porsholmen utenfor Fjällbacka, ca. 15 kilometer padling. For de spreke, er det mulig å padle ut i havet til Väderöarna om været tillater det, en tur på 30-40 km.

Søndag er det flere muligheter, enten padle korteste vei inn til Fjällbacka ca. 2 km og ta drosje tilbake til Bofors camping for å hente bilene (ca. 50 km), eller padle nordover 10 km til Grebbestad og ta drosje derfra til bilene (ca. 37 km).

Vi satser selvfølgelig på sol, bading, senger med strandnellik og duft av kaprifol. Likevel kan det kan være lurt at noen tar med tarp eller presenning for å beskytte mot regn. Vi oppfordrer folk til å dele telt da teltplassen på Brattskär kan bli litt trang.

Transport, matlag, teltvenn etc. ordner du selv, men vi lager en gruppe på facebook/messenger for å hjelpe til med koordineringen. Da bruker det å ordne seg! Både mat og vann for hele turen må medbringes, selv om det er mulig å etterproviantere litt i båtutstyrsbutikken i Havstensund på fredagen, om det skulle knipe.

Vi har foreløpig satt et tak på 30 deltakere. Dersom vi blir så mange kan det være gunstig å padle i to eller tre grupper avhengig av vær, padleferdigheter og ønsker. Turkomiteen har et demokratisk sinnelag, men forbeholder seg retten til å skjære gjennom hvis det blir nødvendig.

Turkomiteen består av: Harald, Pernille og Inger

Vel møtt til en strålende tur!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kart Bohusläntur

 

Havpadling

Det er 30 plasser totalt. 27 er reservert og 3 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Bestilling er stengt for denne hendelsen.