FYRTUR 16.-21. mai 2018 (pinsen) fra Arendal til Larvik

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 16.05.2018 – 21.05.2018
00:00

Beskrivelse

Store Torungen fyr ved Arendal, 1. overnatting

Havpadlegruppa i OKK fortsetter tradisjonen med å besøke ulike fyr langs kysten, denne gang fra 16.-21. mai. Dette er en tur som går i eksponert farvann og kravet er at du er aktivitetsleder (unntak vurderes dersom det er plass og du har nødvendige padleferdigheter – ta i så fall kontakt). Maks antall deltakere er 16.

Lytt til fyrsangen for å komme i stemning…

Last ned fullstendig invitasjon (PDF) med info, bilder, kart og vinddiagram her: Fyrtur 2018b

Praktisk opplegg

Onsdag 16. mai: Vi reiser til Arendal med
privatbiler etter jobb og møtes kl. 19.00 (kommer tilbake til oppmøtested). Vi padler ut til Store Torungen (7,5 km/ca.1,5 timer/).

Torsdag 17. mai: Revelje kl 07.00. Flaggheising og avsynging av Ja vi elsker! Vi forsøker å komme oss ganske tidlig på vannet da padleavstanden ned til Lyngør fyr er ca. 35 km – turens lengste strekk.

Med 17. mai-flagg på kajakken håper vi på sol og solgangsbris fra s/v – det vil si vinden i ryggen. Hvis forholdne tillater det padler vi i eksponert farvann utenfor Tromøya, alternativt på innsiden.

Vi passerer Møkkalasset fyr (forlengst nedlagt) og padler videre gjennom et fantastisk område utenfor Sandøya som mange av dere kjenner fra høstturen på Lyngør fyr i fjor. Festmiddag om kvelden.

Fredag 18. mai: Dagens mål er Portør – ca 26 km. Igjen håper vi på solgangsbris! Ned til Risør er det kun noen korte strekk som er eksponert, men fin padling. Vi raster i Pjolter bay i Risørs vakre skjærgård – eller et annet sted, proviantering i Risør før vi fortsetter på et eksponert strekk ned til Portør. Der blir det luksus på Portør pensjonat.

Lørdag 19. mai: Dagens mål er Langøytangen fyr ved Langesund – 28 km. Turen går gjennom Kragerøskjærgården. Her er det mange muligheter, med både besøk på Jomfruland og på Stråholmen etc. Mulighet for skjermet farvann størstedelen av turen.

 Søndag 20. mai: Dagens mål er Stavernsodden fyr ved Stavern – 21 km i eksponert farvann. Vi padler forbi Nevlunghavn, tar kanskje med oss en liten surf på Saltstein (!) før vi fortsetter over Rakkebåene.

Mandag 21. mai: Vi padler inn til Larvik –
ca. 7 km og tar bussen, eller kommer oss tilbake til Arendal for å hente bilene på andre måter. Deretter retur til Oslo.

Vær og HMS: Dette er en tur som tidvis går i veldig eksponert farvann. Vindrosen (se pdf-invitasjon)  viser gjennomsnittlig vindstyrke og retning på Jomfruland mellom kl. 09 og 19 hver dag i mai måned i årene 2007 til 2017.

Vi ser at sannsynligheten for å få medvind (fra S, S/V eller W) er ca. 50 prosent. Risikoen for å få liten kuling er ca. 7 prosent, og da får vi den i tilfelle i ryggen. Dersom vi får motvind er det mest sannsynlig at den er relativt svak. Men selvfølgelig, unntak kan forekomme.

Uansett, med dagsetapper på opptil 35 km er det greit å være i rimelig form. I og med at overnattingsstedene er booket på bestemte dager er det ikke noe alternativ å ligge over to netter på samme sted.

Hvis været slår seg vrangt er den generelle plan B som følger: Dersom det på 17. mai er meldt sterk østlig vind slik at noen vurderer det som umulig å padle 35 km fra Torungen til Lyngør, er det mulig å starte en dag senere og komme direkte til Lyngør. (Alternativt padle tilbake til Arendal og kjøre mot Lyngør om man har overnattet på Torungen). Samme strategi brukes dersom det blir ikke-padlebart vær senere på turen; – da padler vi inn til land, henter bilene og kjører et stykke mot neste overnattingssted. Ingen av fyrene ligger slik til at det normalt sett vil være problemer med ilandstigning for erfarne aktivitetsledere!

Antall deltakere, mat etc: Maks antall deltakere er 16. På Torungen, Lyngør og Portør er det god plass. På Langøytangen må vi dele fyret med fire andre, og etter diverse forhandlinger har jeg fått klarert 8 vanlige senger og 7 campingsenger. På Stavernsodden er det 15 senger. Det betyr at vel halvparten må ha med sovepose mens resten kan klare seg med lakenpose. Vi trenger også ett liggeunderlag (dette blir den sist påmeldte, eller den som turledelsen utnevner!).

Når det gjelder mat deler vi inn i matlag som på tidligere turer. Det er mulig å proviantere i Risør på 18. mai uten at det blir noen stor omvei.

Lyngør fyr

Pris: Overnatting på fyrene pluss overnatting, middag og frokost på Portør pensjonat koster
kr 1500,- som betales ved påmelding (bindende). I tillegg kommer utgifter til mat på resten av turen som vi deler og vipser i etterkant (på en litt mer systematisk måte enn i fjor!).

Mer praktisk informasjon kommer når det nærmer seg.

Spørsmål kan rettes til meg, e-post ha@toi.no (telefon 92605899).

Velkommen til fin tur!

Harald (Joy in ocean 🙂

Det er 17 plasser totalt. 16 er reservert og 1 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Bestilling er stengt for denne hendelsen.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.