Håøya

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 20.06.2020 – 21.06.2020
Hele dagen

Beskrivelse

Håøya er den største og høyeste øya i Oslofjorden. Mye av øya er naturreservat, med et rikt biologisk mangfold. Øya har også en interessant militær-og industriell historie. Den sydligste delen av øya var tidligere militært område, men ble frigitt i 2002. De gamle kanonene fra 1890-årene er fjernet, men de imponerende fundamentene står fortsatt. Det har vært sprengstoffproduksjon her i en kort periode. Noen entusiaster driver en geitegården Håøya Naturverksted med osteproduksjon og servering

Vi har 2 turalternativer:

Kort tur fra Sætre: Ca 12 km padling med innlagt fottur opp til kanonstillingene på Håøyas sydside. Videre padling langs Håøya østside til nordenden, der vi slår leir.

Oppmøte lørdag kl 12 i Sætre ved seilforeningen sør for sentrum. Her er det greit å parkere og å sette ut kajakker

Turledere: Kirsti og Ingeborg

Lang tur fra OKK. Oppmøte lørdag kl 9.00 på brygga. 25-28 km padling til Håøyas nordende. Vi velger fjordens øst eller vest-side avhengig av vær og vind.

Turledere: Anne og Birte

Hvis tiden tillater det, møtes vi på geitegården og smaker på lokalprodusert ost og bakst

Retur søndag til utgangspunktene. Evt kan man bytte, slik at den som har padlet fra OKK utover, kjører en annens bil hjem fra Sætre. Vi oppretter en messengergruppe for avtaler om transport.

Ta med egen mat og drikke, vann, telt og utstyr for utendørs matlaging og overnatting

Krav til deltakerne er grunnkurs hav eller tilsvarende

Påmelding innen torsdag 18.06 Anne, tlf 99443693 eller e-post awahl.okk@gmail.com. Si i fra om du vil være med på kort eller lang tur.

Kirsti, Ingeborg og Anne

 

Havpadling