Helgetur i Vestfolds vakre skjærgård 10. til 12. september

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 10.09.2021 – 12.09.2021
Hele dagen

Beskrivelse

I september bli det padletur i Vestfold som har flotte svaberg, vakre fyr og forsvarshistoriske kulturminner.

Dette er en telttur uten for lange dagsetapper, og med mange mulige rutevalg. Akkurat hvor dagsetappene går vil bli avhengig av været. Med gode vindforhold kan vi padle mellom de ytterste holmene og øyene. Hvis det blåser mye, vil turen gå nærmere land.

Vi kjører til Nøtterø familiecamping fredag etter jobb, og overnatter i telt der. https://www.fjaerholmen.no/ Campingplassen ligger ca 6 km fra Tønsberg sentrum og er et godt utgangspunkt for padling ut i skjærgården. Vi holder et møte med informasjon om helgens tur fredag kl. 21:00.

Lørdag morgen starter vi padlingen, med kurs mot Bolærne – https://www.bolaerne.no/ . Bosetningen på Bolærne går tilbake til 1600-tallet. Mesteparten av Bolærne er i dag en del av Færder nasjonalpark. Det er flere gravrøyser på øyene, og det har antagelig bodd mennesker her for flere tusen år siden. Vi tar en pause på Bolærne og går en liten tur på kyststien. Hvis været er bra, kan vi se fire fyr samtidig fra det høyeste punktet på Østre Bolærne.

Vi fortsetter padlingen mellom holmer og skjær sørover til Fulehuk fyr hvis forholdene ligger til rette, før vi dreier østover mot Ildverket hvor vi slår leir. Ildverket har en fin strand og gresslette til teltene. Samlet lengde med ruten på kartet er ca 23 km.

Søndag morgen padler vi en annen rute tilbake til Fjærholmen, mellom øyene og holmene vi ikke var innom dagen før. Etappen blir på 18-22 km litt avhengig av rutevalg.

En mulighet er også å gå ut til Bolærne hvis vi ikke kan gjøre det på lørdagen pga vinden.

Vi oppretter en Messengergruppe der det blir mulig å avtale kjøring mv.

Turledere: Karine Hertzberg og Inger Spangen

På terminlista står dette som en tur til Bohuslän, men den fortsatte usikkerheten rundt korona gjør at turen er flyttet til Vestfold.

Havpadling

Det er 13 plasser totalt. 11 er reservert og 2 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Bestilling er stengt for denne hendelsen.