OKKs Fyrtur 2020

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 20.05.2020 – 24.05.2020
15:00 – 21:00

Beskrivelse

Padlerute (trykk på kartet for full oppløsning)

Onsdag 20. til søndag 24. mai (Himmelfartshelga)

Ny info 27. april: Fyrturen kan sannsynligvis ikke gjennomføres på grunn av koronasituasjonen. Det er mulig vi kan gjennomføre en likende tur med telt, men det er avhengig av at det blir lettelser i antallet personer som kan være samlet. Det er indikasjoner på at det kan skje litt ute i mai. Når vi vet mer tar vi en runde om hvem som er interessert i  telttur. Tilbakebetaling av påmelding etc. tar vi når ting er endelig bestemt.

Lindesnes fyr – Hatholmen fyr – Songvaar fyr – Grønningen fyr

Turen går i eksponert farvann og er en tur for aktivitetsledere eller padlere med tilsvarende kompetanse.

Vi bor som vanlig på de gamle fyrstasjonene, legger stor vekt på god mat og godt vennskap. Maks antall deltakere: 18

 

Lindesnes fyr – Norges sydligste punkt. Vi har fått lov av fyrvokteren til å sove på gulvet i selve fyret 🙂

Onsdag 20. mai – Lindesnes fyr

Det er vel 5 timer å kjøre fra Oslo til Lindesnes og med litt kø blir det fort over 6. Så det er en fordel med avreise ca kl 15.00.  Privatbiler. Vi overnatter på Lindesnes fyr, Norges sydligste punkt hvor vi har fått leid fyrvokterleiligheten, men den har kun plass til 6 personer. Fyrvokteren har imidlertid sagt ja til at resten kan overnatte på gulvet i selve fyret (liggeunderlag og sovepose). Tror det kan bli spektakulært – ingen møbler, men balkong med god utsikt!

Dagen etter håper vi på godt vær slik at vi kan sette ut kajakkene nedenfor fyret.

 

Hatholmen fyr sydvest for Mandal er et innseilingsfyr.

Torsdag 21. mai – Hatholmen fyr

Padling til Hatholmen fyr som er et innseilingsfyr sydvest for Mandal. Ca 25 km. Dersom været er rusket og vi må lengre inn, kan det bli litt lengre. Hatholmen har 20 senger. Her har vi heller ikke vært før, det blir spennende.

 

 

 

 

Songvaar fyr utenfor Høllen – et sjarmerende sted.

Fredag 22. mai – Songvaar fyr

Vi padler østover, forhåpentligvis i medvind, til Songvaar fyr utenfor Høllen i Søgne. Her har vi vært flere ganger tidligere, et sjarmerende sted. Ca 25 km (noe lengre hvis dårlig vær).

 

 

 

Lørdag 23. mai – Grønningen fyr

Grønninen fyr ligger i havgapet utenfor Kristiansand – her fra fyrturen 2016.

Vi fortsetter turen østover, passerer på utsiden av Flekkerøya, passerer Oksøy fyr og krysser Kristiansandsfjorden til Grønningen fyr. Også her har vi vært før. Her er det veldig god plass – 30 senger. Det betyr at om det er noen som ikke ønsker å være med på hele turen, men ønsker å komme ned på en liten helgetur, er det fullt mulig om man organiserer selv med turleder etc. Ca 24 km (noe lengre hvis dårlig vær).

 

Søndag 24. mai

Padling inn til Kristiansand. Ca 10-12 km. Ankomst ca kl 12.30. Buss til Vigeland og drosje 30 km ut til Lindesnes for å hente bilene. Retur i Kristiansand ca kl 16.00 for opplasting av kajakker og retur til Oslo.

 

Praktisk

Den enkelte ordner/samordner transport. Det vil bli delt inn i tre matlag som hvert har ansvar for å lage treretters middag på de ulike fyrene. Ellers har hver især ansvar for tørrmat og drikke. Vann finnes på fyrene, men det kan være greit å ha med noe i reserve. Hvem som skal ha med henholdsvis sovepose/lakenpose og underlag fordeles senere.

 

Pris

Stipulert pris for overnatting og middag er 900 kroner. I tillegg kommer transport, tørmat og drikke som den enkelte tar ansvar for. Det er viktig at alle som kjøper inn ingredienser til middag tar vare på kvittering.

Velkommen til en hyggelig tur!

Hilsen turkomiteen, Malfridur, Ingeborg og Harald

Havpadling

Det er 18 plasser totalt. 10 er reservert og 8 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Bestilling er stengt for denne hendelsen.