Padling og fottur i høyfjellet 20. – 23. august.

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 20.08.2020 – 23.08.2020
16:00

Beskrivelse

Vi legger opp til en flott tur i vakre Skarvheimen som er det høyfjellsområde som forbinder Hardangervidda med Jotunheimen. Vi håper selvfølgelig på godt vær, men i fjellet må man være klare for både sol, regn og vind.

Turen legges opp som følger:

Torsdag 20/8: Vi drar til fjells og fordeler oss på hyttene til Kristin i Raggsteindalen ved Hallingskarvet og til Anne og Gunnar på Ål for middag og overnatting. Vi håper det er plass til alle i seng inne. Ta med eget sengetøy (Laken, dynetrekk og putevar/eller lakenpose) og håndkle. Det blir servert middag på kvelden og fredag morgen er det frokost og smøring av matpakker.

Fredag 21/8: Etter frokost kjører vi til demningen i sørøstenden av Djup (1107 m.o.h.). Vi padler på Djup som består av flere oppdemmede småvann.  Her er mange små øyer og fra kajakken vil vi se Hallingskarvet, Reineskarvet og snødekte topper.  Padleturen denne fredagen er ca 20 km inn til Iungsdalshytta. Ved mye vind kan vi oppleve krappe, krevende og rotete bølger så deltakerne på turen bør minimum være gode/ trygge grunnkurspadlere.  Etter en fin padletur ankommer vi Iungsdalshytta som er en betjent DNT hytte. Vi installerer oss på 4 og 6 mannsrom og på kvelden nyter vi kortreist deilig mat på hytta.

Lørdag 22/8: Etter frokost og matpakkesmøring legger vi ut på fjelltur i et nydelig terreng. En av favoritturene går på god DNT sti til Helvetet og tilbake via Fødalen, men turen legges opp etter vær og vindforhold. Husk å ta med turtøy, fjellstøvler/-sko og dagstursekk. På kvelden har vi leiet en egen Steinbu 200 meter fra Iungsdalshytta nede ved vannet der lokal og kortreist mat serveres.

Søndag 23/8: Frokost og matpakkesmøring på hytta før vi legger ut på padletur tilbake til bilene og retur til Oslo.

Pris:

Totalprisen for hele turen blir 2050 for medlemmer av DNT og 2500 for de som ikke er medlemmer av DNT. Dette inkluderer overnatting og fullpensjon (2 x 3 retters middag, 2 frokost, 2 nister (4 skiver) og 2 drikke i termos) på Iungsdalshytta (m/grupperabatt), all mat og overnatting for øvrig samt leie av Steinbua. Drikke (øl, vin, brus) dekkes av den enkelte. På Iungsdalshytta gjelder vanlige DNT regler – det betyr bl.a. at drikke må kjøpes på hytta.

Hvis man ønsker å leie sengetøy koster det Kr. 135 pr. person. Iungsdalshytta tillater ikke bruk av sovepose, men lakenpose og vanlig sengetøy går bra.

Biltransport organiseres av deltagerne selv.

Vi planlegger denne turen med sikte på full gjennomføring dersom myndighetenes råd vedr Covid-19 pandemien tillater det.

Påmeldingsfrist og deltagelse:

For å sikre forutsigbarhet vedr deltagelse ønsker vi bindende påmelding innen 1. juli 2020. Turen er i utgangspunktet bare for medlemmer av OKK, men vi kan åpne for andre ved få påmeldte.

Deltakerne på turen bør helst ha teknikkurs, men gode/trygge grunnkurspadlere som klarer 5 km i timen selv med litt vind kan også være med.

Avlysning kan skje hvis det er:

  • Færre enn 6 påmeldte deltagere i tillegg til turledelsen innen 1. juli
  • Avbestillinger innen 3. august som gjør at det blir færre enn 6 påmeldte deltagere i tillegg til turledelsen
  • Endrede pålegg/råd fra myndighetene vedr Covid-19 pandemien helt frem mot avreise, kan gjøre at turen blir avlyst.

Ved avlysning refunderes hele påmeldingsavgiften.

Avbestilling:

Kroner 300 av påmeldingsavgiften er ment å dekke faste kostnader mm og refunderes ikke – uansett grunn og tidspunkt.

  • Ved avbestilling innen mandag 3. august refunderes hele påmeldingsavgiften minus kr 300.
  • Ved avbestilling etter 3. august refunderes fortsatt ikke kroner 300 samt deler av resterende beløp iht DNTs avbestillingsregler.
  • Ved avbestilling etter 17. august refunderes ingenting.
  • Ved avbestilling pga sykdom (legeerklæring), force majeur e.l. gjelder egne regler for DNT, men kroner 500 refunderes uansett ikke.

Antall deltakere og diverse info:

På denne turen kan vi være maks 20 deltakere. 4 plasser er allerede reservert av turledelsen. 10 plasser er reservert for DNT medlemmer og 6 for de som ikke er medlem av DNT. Dette forholdet kan vi endre på, så si i fra til Gunnar (95881218) hvis det blir fullt i den ene gruppen.

Skulle det melde seg flere enn vi har plass til, vil vi oppfordre de som ikke får plass på første forsøk til å sende en mail til Gunnar (gunnar.halden@dsb.no) for å sette seg på venteliste.

Vi ønsker velkommen til en flott tur i Skarvheimen!

Hilsen Nils Olav, Kristin, Gunnar og Anne SH

Havpadling

Det er 16 plasser totalt. 16 er reservert og 0 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Dette arrangementet er fullbooket.